Prima pagină » Local » Patronul tipografiei Kolos Group a primit votul pentru complexul de vile din Bucium – FOTO

Patronul tipografiei Kolos Group a primit votul pentru complexul de vile din Bucium – FOTO

23 dec. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Mai multe vile vor fi construite, în Bucium, de patronul tipografiei Kolos Group, după ce Consiliul Local a votat Planul Urbanistic Zonal. Acum, proiectul va intra în etapa de autorizare

Noi proiecte imobiliare au fost aprobate de Consiliul Local în cursul acestei săptămâni. Este vorba despre un proiect ce vizează introducerea în intravilanul municipiului Iași a unui teren în suprafață de 3.245 de metri pătrați, situat pe strada Alexandru Zirra, nr. 24, în Bucium. Acesta aparține lui Narcis Georgian Popa, patronul tipografiei Kolos Group, care a inițiat un plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui complex de vile.

Înainte de Consiliul Local, inițiativa a fost analizată și în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului Și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Arhitecții au emis un aviz favorabil. În zona Bucium, tot mai mulți locuitori sunt nemulțumiți de modul în care se desfășoară circulația rutieră.

Patronul de la Kolos Group va construi vile cu 3 niveluri

Conform Planului Urbanistic Zonal, este permisă construirea de locuințe individuale, cu regimul de înălțime P+2. Procentul de ocupare a terenului va fi de 30 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 0,9. Nu mai puțin de 7 locuințe individuale vor fi construite. Terenul a ajuns în posesia afaceristului după ce a împrumutat 35.000 de euro soților Viorel și Dorina Șalariu, care nu au mai putut înapoia împrumutul. În schimbul datoriei au renunțat la teren.

„Amplasamentul se află în partea sud-estică a municipiului Iași, într-o zonă rezidențială a orașului, la o distanță de aproximativ 850 metri de șoseaua Bucium de unde sunt posibile legături facile cu zonele importante ale orașului. Amplasamentul este mărginit de 3 căi de circulație: DE 6146 pe latura vestică, strada Alexandru Zirra (DE 6129) pe latura nordică, DE 61000 pe latura sud-vestică. Accesul la cele 4 loturi din partea de sud și sud-est se va face prin intermediul străzii din incintă propuse”, se arată în documentația PUZ.

Narcis Popa s-a certat cu vecinii de la un teren

Patronul tipografiei Kolos Group nu este străin de interesele imobiliare din municipiul Iași. În 2020, Narcis Popa s-a opus proiectului inițiat de soții Sorin și Dorina Crăciunescu, pe strada Vișan, zona Bucium. Conform PUZ, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, soții Crăciunescu urmau să construiască două imobile de locuințe colective, cu regimul de înălțime D+P+2E. În proximitatea terenului se afla și locuința lui Narcis Popa. Mai mulți vecini s-au prezentat la dezbaterea publică organizată de Primăria Iași, ocazie cu care și-au manifestat nemulțumirile. Contactat atunci de reporterii BZI, Sorin Crăciunescu a povestit că reclamațiile au pornit de la Narcis Popa, interesat să cumpere terenul de 1.500 de metri pătrați. A precizat că Narcis Popa i-ar fi propus un preț de 20 de euro/metru pătrat, în condițiile în care prețul era mult mai mare, de 90 de euro/metru pătrat, la nivelul anului 2020.

Patronul tipografiei Kolos Group a primit votul pentru complexul de vile din Bucium, dar e de văzut în cât timp va reuși să obțină autorizația de construire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *