Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul Spitalului „Elytis” se extinde în imobiliare! Bloc de locuințe în zona unității medicale. Chinezii vor blocuri în Aurel Vlaicu
Patronul Spitalului

Patronul Spitalului „Elytis” se extinde în imobiliare! Bloc de locuințe în zona unității medicale. Chinezii vor blocuri în Aurel Vlaicu

10 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Patronul Spitalului „Elytis” vrea să construiască un bloc de locuințe colective lângă unitatea medicală de pe strada Săulescu. Proiectul este derulat prin societatea Public Construct SRL. Terenul de 455 metri pătrați beneficiază de un PUZ întocmit în 2010. Deocamdată, proiectul se află la stadiul de certificat de urbanism. Omul de afaceri nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii legate de investiție.

Omul de afaceri Dumitru Constantinescu vrea să-și extindă portofoliul de afaceri. După ce a înființat Clinica medicală „Elytis”, pe strada Săulescu, în apropierea acesteia, pe stradela Perju, vrea să construiască un bloc de locuințe. Luna trecută, Constantinescu a obținut un cretificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective. În baza unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), din 2010, pe o suprafață de 455 metri pătrați, poate fi edificat un imobil cu regimul de înălțime D+P+3-5E. Clădirea nu trebuie să depășească înălțimea maximă de 16 metri. Indicatorii urbanistici permit un procent de ocupare a terenului de 50 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de maximum 3 mp. Constantinescu derulează acest proiect prin societatea Public Construct SRL, cu sediul în Suceava, unde Constantinescu este unic asociat prin societatea Elytis Hospital Hope SRL. În trecut, terenul aparținea societății KPD Comercial SRL, controlată de afaceriști italieni. Apelat telefonic în mai multe rânduri, Constantinescu nu a putut fi contactat.

Cum merge spitalul

Spitalul „Elytis” a realizat anul trecut servicii de 1,4 milioane lei, aproape 3 milioane de euro. Profitul a fost de 85.479 lei, datorii de 12 milioane lei, cu un număr de 95 de angajați.

„Ridicarea standardelor serviciilor medicale prin îndeplinirea obiectivelor de performanță: calitate, promptitudine, încredere, flexibilitate. Urmărim excelența serviciilor, într-un efort de îmbunătățire permanentă a infrastructurii medicale, a calității profesionale, a personalului și a relației de respect și dăruire pentru fiecare pacient. Credem într-un sistem de sănătate performant tehnic și profesional, accesibil, complet ca spectru medical abordat, însuflețit de respect și dragoste pentru oameni”, se arată în descrierea serviciilor Elytis Hospital.

Dumitru Constantinescu desfășoară și activități de catering prin societatea MKPD Catering SRL. La începutul anului a înființat și o firmă de construcții Braț de Fier SRL. Deocamdată, raportările financiare ale firmei nu sunt disponibile. Sunt doar câteva entități din portofoliul omului de afaceri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *