Prima pagină » Economic Local » Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi! Proiectul inițial prevede construirea unui hotel
Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi! Proiectul inițial prevede construirea unui hotel

Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi! Proiectul inițial prevede construirea unui hotel

13 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi. Chiar vizavi de restaurant, pe strada Lascăr Catargi, nr.15 este prevăzut proiectul. Inițial, a fost comandat un PUZ pentru construirea unui hotel de 4 stele. Inițiativa va fi analizată în cadrul unei ședințe a Comisiei de Urbanism

Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi. Gabriel Bîrsan, patronul restaurantului, vrea să-și extindă afacerea. Vizavi de Oscar, Bîrsan a cumpărat o clădire plus terenul aferent, situate pe strada Lascăr Catargi, nr.15. Recent, a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru schimbarea funcțiunii.

„Schimbare destinație locuință în restaurant, amenajare incintă și terasă exterioară, împrejmuire teren proprietate”, se arată în certificatul de urbanism.

Inițial, omul de afaceri a demarat altă inițiativă. A comandat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea pe amplasamentul menționat a unui hotel de 4 stele. Terenul disponibil este de 1.000 metri pătrați. Hotelul urmează să aibă un regim de înălțime de P+2+M, cu locuri de parcare în subsol. Cel mai probabil, noul local va funcționa până când PUZ-ul va avea toate avizele. Contactat telefonic, Gabriel Bîrsan nu a răspuns pentru a oferi detalii despre noul proiect. Proiectul este înregistrat pe societatea Oscar Eigo Group SRL.

Patronul restaurantului Oscar deschide un nou local pe strada Lascăr Catargi și mărește numărul de restaurante

Pe lângă restaurantul Oscar, omul de afaceri mai deține localurile Hunter’s și Casa Vântorului din Copou. În portofoliul omului de afaceri se află mai multe societăți, multe cu profituri consistente. Spre exemplu, Oscar Eigo Group SRL a avut în 2018 o cifră de afaceri de 18,8 milioane lei, profit de 3,8 milioane lei, cu un număr de 165 de angajați. Lista firmelor este completată de Oscar Pro Food SRL, Oscar Eigo Food SRL, Best Deals Transfer SRL și Oscar Food SRL. În ceea ce privește Oscar Eigo Group SRL, în acte, apare doar soția omului de afaceri, Oana.

Primăria Iași a eliberat mai multe certificate de urbanism pentru proiecte imobiliare din mai multe zone

Luna trecută, Primăria Iași a eliberat certificate de urbanism pentru mai multe proiecte imobiliare. Spre exemplu, Zeta NBDR SRL a inițiat un proiect pentru construirea unui ansamblu de birouri, locuințe colective și spații comerciale pe Calea Chișinăului, nr.132. Societatea este condusă de Călin Alexandru Marian și Mădălina Ramona Marian. Primul este fiul patronului firmei de Construcții Unu SA. Și societatea Caesars Couture SRL a obținut un certificat de urbanism pentru construirea de locuințe colective. Proiectul este identificat pe șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 105. Firma este deținută de Alexandra Irina Maftei. Nu în ultimul rând, a fost eliberat un certificat de urbanism pentru construirea și dotarea unui centru integrat de oncologie pe strada Vasile Conta, nr.2. Proiectul aparține societății Centrul de Oncologie Euroclinic SRL, condusă de medicul oncolog Constantin Volovăț.

Pe strada Lascăr Catargi a izbucnit un scandal după ce moștenitorii vor terenul din curtea unui bloc locuit de medici

Proprietarii din blocul de pe strada Lascăr Catargi nr.15A sunt nemulțumiți, după ce Primăria Iași l-a pus în posesie pe moștenitorul israelian Michael Eduard Wachtel. Sunt vizate chiar curtea și accesul spre imobilul cu șase apartamente, supranumit „blocul Academiei”. În 1955, terenul a fost atribuit angajaților ce lucrau în zona academică, pentru construirea imobilului. În certificatul de moștenitor din 7 mai 2013 apare numele lui Michael Eduard Wachtel, succesor al lui Lascăr Wachtel, decedat pe data de 24 februarie 2012. La numai doi ani, Primăria Iași, condusă atunci de Gheorghe Nichita, a dat dispoziție privind restituirea în natură a jumătate din suprafața de 1.013 metri pătrați. La baza restituirii a stat și sentința civilă din 2011 pronunțată de Tribunalul Iași. Proprietarii din bloc cred că moștenitorul nici nu există în realitate. Avocatul moștenitorului a respins toate acuzațiile, explicând că nu va fi afectată calea de acces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *