Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul pensiunii „Villa Grande” construiește un bloc cu 40 de apartamente într-o zonă de case din Iași! Zona din cartierul Tătărași este foarte aglomerată. Afaceristul Gheorghe Negruț: „Am așteptat aproape 3 ani” – FOTO

Patronul pensiunii „Villa Grande” construiește un bloc cu 40 de apartamente într-o zonă de case din Iași! Zona din cartierul Tătărași este foarte aglomerată. Afaceristul Gheorghe Negruț: „Am așteptat aproape 3 ani” – FOTO

06 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Arhitecții din Iași au aprobat proiectul afaceristului Gheorghe Negruț, din cartierul Tătărași. Într-o zonă de case va construi un bloc cu 40 de apartamente. Traficul rutier din zonă este deja aglomerat de numărul mare de autoturisme. Blocul va fi ridicat lângă pensiunea „Villa Grande”, deținută de afacerist

Proiectele imobiliare sufocă cele mai aglomerate zone din Iași. Este și cazul unei investiții anunțate de Gheorghe Negruț, patronul pensiunii „Villa Grande”, din cartierul Tătărași. Vizavi de pensiune, afaceristul deține o suprafață de teren de 3.254 de metri pătrați, amplasată pe strada Gălățeanu, nr. 2. Aici a propus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime de S+P+3.

Imobilul persupune amenajarea unui număr de 40 de apartamente care nu vor fi mai mari de 3 camere. Locurile de parcare vor fi dispuse în subsolul clădirii, câte un loc pentru fiecare apartament. Pentru vizitatori sunt prevăzute 10 locuri de parcare pe teren proprietate. Conform indicatorilor urbanistici, procentul de ocupare a terenului nu trebuie să depășească 15 la sută, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului a rămas la 1.08. Diferența de suprafețe este destinată spațiilor verzi. Recent, proiectul a primit primul aviz din partea arhitecților din Iași, membri în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).

Investitorul Gheorghe Negruț spune că așteaptă de 3 ani

Contactat telefonic, patronul de la „Villa Grande” a precizat că va folosi fonduri proprii pentru edificarea clădirii.

„Nu știam că a fost avizat proiectul. De trei ani aștept să obțin avizul de la această comisie. Eu am vrut un regim de înălțime mai mare, dar nu ne-au lăsat. Spațiul verde este suficient pentru două livezi. Vom face cu fonduri proprii, nu pot spune o sumă în acest moment”, a precizat Gheorghe Negruț. Ladislau Lăcătușu, arhitectul beneficiarului, a arătat că s-ar fi luat în calcul și confortul vecinilor.

„Blocul va fi în formă de L. Terenul e puțin în pantă. La stradă, nu va depăși regimul de înălțime a pensiunii. Nu am venit cu un volum mare, s-a luat în calcul și confortul vecinilor. Normal, în zonă, conform Planului Urbanistic General, se pot construi blocuri cu regim mare de înălțime. Vom intra și în etapa de consultare publică, vom vedea cum se va hotărî. Și eu am recomandat un regim mai mic de înălțime”, a explicat arhitectul.

În cartierul Tătărași, și proprietarul pieței Chirilă vrea să construiască un bloc cu 6 etaje.

În afacerea cu „Villa Grande” mai apare un asociat

Gheorghe Negruț deține pensiunea „Villa Grande” împreună cu asociatul Cătălin Costin, părțile sociale fiind egal distribuite. În 2020, încasările pensiunii au fost de 357.856 lei, profit de 16.347 lei, datorii de 601.905 lei, cu un număr de 10 angajați. Situația financiară rezultă în contextul pandemiei de COVID-19.

„Pensiunea «Villa Grande» oferă spre închiriere camere single, duble și triple cu acces gratuit la Wi-Fi, TV prin cablu, minibar, aer condiționat și/ sau căldură. Pensiunea are și un restaurant cu o terasă de vară, unde micul dejun, prânzul și cina se servesc a-la-carte. Pensiunea «Villa Grande» este situată la 1.7 km de centrul orașului, la 2.8 km de Palatul Culturii, la 1 km de Tudor Vladimirescu, unde se află cel mai mare campus studențesc din Moldova. Aeroportul Iași este situat la 4.5 km, iar Gara principală la 5 km”, se arată în descrierea serviciilor.

Pensiunea oferă 15 spații de cazare.

O clinică medicală va aglomera cartierul Tătărași

Totodată, pe ordinea de zi a CTATU a apărut și proiectul societății BVG Imob Solutions SRL, controlată de agentul imobiliar Valentin George Bulgaru. Afaceristul intenționează să construiască o clinică medicală într-o zonă foarte aglomerată din cartierul Tătărași, mai precis pe strada Ion Creangă, nr. 21 – 23, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, situată chiar lângă Școala Generală „Bogdan Petriceicu Hașdeu”. Conform indicatorilor urbanistici propuși, clădirea va avea un regim de înălțime de S+P+3+4 retras. Procentul de ocupare a terenului (POT) este de 35 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 1.8. În ceea ce privește locurile de parcare, sunt anunțate 12 pe teren proprietate și 20 în subsolul clădirii. Asta în condițiile în care străzile din zonă sunt tot mai aglomerate din cauza numărului mare de autoturisme. Însă, proiectul nu a fost analizat de membrii comisiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *