Prima pagină » Actualitate » Patronul magazinelor „La doi pași” rămâne fără casă! Băncile i-au urmărit toată averea. A făcut combinații și cu clanul Stănescu
Patronul magazinelor

Patronul magazinelor „La doi pași” rămâne fără casă! Băncile i-au urmărit toată averea. A făcut combinații și cu clanul Stănescu

01 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru, în Actualitate

Executorii judecătorești vor să-i vândă casa lui Constantin Daniel Ioniță, cel care a luat în franciză magazinele alimentare „La doi pași”. Licitația începe de la 100.000 de euro. La începutul anului a mai rămas doar cu trei magazine. Datoriile sunt importante. Are de plătit și țiganilor din clanul Stănescu. Anul trecut, în ciuda cifrei de afaceri mari, societatea lui Ioniță a înregistrat pierderi de 2,2 milioane lei, datorii de 36 de milioane de lei și un număr de 37 de angajați. Creditorii au încercat să-l execute pe Ioniță, dar acesta a contestat măsurile în instanță. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Se strânge lațul pentru Constantin Daniel Ioniță, care a preluat franciza „La doi pași”, prin societatea L&D Marketing SRL, unde are calitatea de asociat și administrator. În ciuda unei cifre de afaceri de aproape 10 milioane de euro, la nivelul anului trecut, problemele pentru afacerist se adâncesc. Societatea a intrat în insolvență, iar acum este căutat de creditori. La cererea OTP Bank România SA, executorii judecătorești organizează o licitație pentru vânzarea unui apartament ce aparține lui Ioniță, dar și soției acestuia. Procedura este programată la începutul anului viitor, pe data de 10 ianuarie, ora 12:00. Apartamentul are o suprafață utilă de 89,07 metri pătrați, la care se adaugă două balcoane cu o suprafață utilă totală de 5,28 metri pătrați. Imobilul se află pe șoseaua Nicolina, nr. 74, bloc 991 A, et. 2.

Pornește de la 100.000 de euro

Evaluatorii au stabilit că prețul de pornire a licitației este de 458.765 de lei, aproape 100.000 de euro. „Creditorii urmăritori sau intervenienți nu au obligația de a depune garanția de participare la licitație. De asemenea, sunt dispensate de depunerea garanției de participare la licitație persoanele care, împreună cu debitorul, au asupra imobilului urmărit un drept de proprietate comună pe cote-părți sau sunt titularii unui drept de preemțiune. Toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului, sunt somați să îl anunțe executorului judecătoresc, înainte de data stabilită pentru vânzarea imobilului, sub sancțiunea de a nu li se mai lua în considerare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Mihai Florea.

A făcut combinații cu clanul Stănescu

La începutul acestui an, firma lui Ioniță a intrat în insolvență. Pe lista creditorilor a apărut un membru al clanului Stănescu din Ciurea: Colea Stănescu. Dar, lista este imensă. Cel puțin 50 de societăți comerciale vor să recupereze prejudiciul care este de ordinul milioanelor de euro. La data deschiderii procedurii de insolvență, Ioniță își desfășura activitatea în șapte spații închiriate. Ulterior, activitatea a fost restrânsă la trei magazine situate în străzile Canta, nr. 21, Vasile Lupu, nr. 158 și Ciurchi, nr. 121. Printre creditori se mai regăsesc Lomiluxb SRL, Simba Invest SRL, Municipiul Iași, Big Panda Retail SRL, Finanțele ieșene, Life-Ind SRL, Top Plast etc. Conform ultimelor date ale societății L&D Marketing SRL, mai apare ca asociat Sorinel Romeghea, cu părți sociale egale. Anul trecut, chiar dacă cifra de afaceri a fost consistentă, societatea a înregistrat pierderi de 2,2 milioane lei, datorii de 36 de milioane de lei și un număr de 37 de angajați. Creditorii au încercat să-l execute pe Ioniță, dar acesta a contestat măsurile în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *