Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul hotelului „Il Primo” vrea să construiască un bloc într-o văgăună din centrul Iașului! Investiția este propusă într-o zonă de case. Traficul auto este foarte aglomerat – FOTO

Patronul hotelului „Il Primo” vrea să construiască un bloc într-o văgăună din centrul Iașului! Investiția este propusă într-o zonă de case. Traficul auto este foarte aglomerat – FOTO

08 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Ionuț Cătălin Mihai vrea să construiască un bloc într-o zonă aglomerată din centrul Iașului. Patronul hotelului „Il Primo” spune că va realiza investiția cu fonduri europene. Locurile de parcare ar urma să fie amenajate la subsolul clădirii

Ionuț Cătălin Mihai, patronul hotelui „Il Primo”, de pe strada Fericirii, intenționează să investească în centrul Iașului, pe strada Crișan, nr.10, actuala G.M. Cantacuzino. Afaceristul a cumpărat terenul de 1.153 de metri pătrați de la societatea M Chim SRL, cu tot cu un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în primăvara anului 2020. Terenul se află la intersecția străzilor G.M. Cantacuzino – Iordachi Lozonschi, pe o zonă de versant.

„Acolo sunt probleme mari. Sunt izvoare în subteran. Au vrut să mai facă, dar s-au lăsat. Nici nu ai cum să ieși cu mașinile”, a spus un proprietar din zonă.

Conform documentației aprobate, Ionuț Mihai trebuie să respecte următorii indicatori urbanistici: S+D+P+3E, procent de ocupare a terenului (POT) – 60 la sută, coeficient de utilizare a terenului – 0.96, spații verzi minimum 15 la sută. Parcarea ar urma să fie amenajată în subsolul clădirii. Clădirea va avea o suprafață desfășurată de 1.106 metri pătrați. În acest moment, proiectul a fost depus la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) pentru obținerea avizului.

Ionuț Mihai are și alte proiecte imobiliare anunțate

Afacerile din domeniul imobiliar sunt derulate prin intermediul CNC Industry SRL , care administrează și hotelul „Il Primo”. Contactat telefonic, omul de afaceri a precizat că vrea să construiască un aparthotel.

„Acolo vrem să construim apartamente în regim hotelier din fonduri europene. Acesta este domeniul meu de activitate. O să se respecte acolo tot ce impune legea. Acum, să vedem ce se va aproba”, a precizat omul de afaceri.

Totodată, CNC Industry SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași pentru construirea unei locuințe colective pe strada Radu Vodă, în apropierea Mănăstirii Frumoasa. Conform ultimelor date oficiale, CNC Industry SRL a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 1.191.674 lei, profit de 201.089 lei, datorii de 5 milioane lei, cu un număr de 11 angajați.

Primăria Iași a aprobat construirea mai multor blocuri în CUG cu regim mare de înălțime

În luna noiembrie 2020, Primăria Iași a emis mai multe autorizații de construire pe numele mai multor beneficiari. Unul dintre aceștia este și Constantin Săndulache, patronul firmei Design Group SRL. Dezvoltatorul a fost implicat în mai multe scandaluri după ce a construit blocuri în comuna Miroslava. Conform documentației emise de Primăria Iași, afaceristul poate construi pe strada Hlincea, nr. 9, mai multe tronsoane de blocuri, pe o suprafață de 5.195 de metri pătrați. De fapt, este vorba despre continuarea unui proiect deja edificat. Astfel, primul tronson va avea regimul de înălțime S+P+5E, format din 58 de apartamente și 55 de locuri de parcare. Al doilea tronson este mai înalt, regimul de înălțime fiind S+P+7E. Vor fi amenajate 76 de apartamente și 67 de locuri de parcare. În 2019, Design Group SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 9,9 milioane de lei, profit de 3,6 milioane de lei, datorii de 1,8 milioane de lei și un număr de 20 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *