Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul hotelului Hampton a intrat în legalitate! Afaceristul Gheorghe Ionescu a trântit un gard pentru vila din Copou

Patronul hotelului Hampton a intrat în legalitate! Afaceristul Gheorghe Ionescu a trântit un gard pentru vila din Copou

04 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton by Hilton, din centrul orașului Iași, a primit un aviz de intrare în legalitate după ce a construit un gard fără autorizație. Afaceristul a motivat că ar fi așteptat multe luni până Primăria Iași ar fi eliberat documentele necesare

Afaceristul Gheorghe Ionescu, patronul hotelului Hampton by Hilton, din centrul Iașului, a reușit să obțină avizul de intrare în legalitate pentru o construcție neautorizată. Totul a început în anul 2021, când la vila din Copou, de pe strada Dumbrava Roșie, a fost construit un gard fără acordul Primăriei Iași. Afaceristul a turnat un gard de beton, după ce a fost deranjat de clienții localurilor din apropiere care foloseau terenul din spatele vilei pe post de toaletă. Gheorghe Ionescu a explicat cu alte ocazii că a construit gardul fără autorizație pentru că eliberarea actelor în Primăria Iași durează foarte mult. Însă, afaceristul a fost reclamat și s-a trezit cu un control din partea Serviciului Control Urbanism – Poliția Locală Iași. Agenții au aplicat și o amendă de 1.000 de lei. În 2018, Gheorghe Ionescu a primit un certificat de urbanism pentru un proiect imobiliar în zona Breazu.

Patronul hotelului Hampton a intrat în legalitate cu ajutorul arhitecților

Recent, Gheorghe Ionescu a depus o cerere de intrare în legalitate la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) constituită la nivelul Direcției Județene pentru Cultură. Arhitecții au analizat solicitarea și au emis un aviz pozitiv. Proprietatea lui Gheorghe Ionescu este compusă dintr-o suprafață de teren de aproape 1.000 de metri pătrați. Vila are regimul de înălțime D+P+1+M. Afaceristul administrează hotelul din centrul Iașului prin societatea Inproiect SRL. Conform ultimelor date financiare, în anul 2020, hotelul a înregistrat încasări de 5,4 milioane de lei, o scădere de sută la sută față de anul anterior.

Profitul declarat este de 1,4 milioane de lei, iar datoriile sunt de 18,9 milioane de lei. În 2020, în societate a fost declarat un număr de 12 angajați, față de 64, câți activau în 2019. Chiar lângă hotelul existent de pe strada A. Panu, nr.26, afaceristul Gheorghe Ionescu deține o suprafață liberă de 600 de metri pătrați. În urmă cu 4 ani, a obținut un certificat de urbanism pentru extinderea hotelului. Vrea să ridice o nouă clădire, care să ajungă la un regim de înălțime de 14 etaje. Hotelul Hampton are o capacitate de 123 de camere și 100 de locuri de parcare la care se adaugă o sală de fitness și facilități pentru întâlnirile de afaceri. În edițiile trecute ale BZI, Gheorghe Ionescu a acuzat că mai mulți proprietari din zona Păcurari au transformat terenul afaceristului în groapă de gunoi.

Michael Nseir a construit fără autorizație un etaj la blocurile din Bucium

Și afaceristul Michael Nseir a fost prins că a construit fără autorizație. Pe strada Fermei, nr.20 A, din Copou, prin societatea My Plast Investment SRL, a construit două blocuri de locuințe colective pe o suprafață de teren de 1.500 de metri pătrați. Conform autorizației de construire, trebuia respectat regimul de înălțime D+P+2E. În toamna anului 2021, blocurile au fost finalizate, erau la roșu. În total, au fost amenajate câte 9 apartamente în fiecare bloc, cu o suprafață medie de 74 de metri pătrați pentru fiecare. După ce construcțiile au fost finalizate, afaceristul a cerut la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru supraînălțarea blocurilor cu un etaj.

De precizat că cele două imobile se află într-o zonă de case. Municipalitatea nu a emis certificatul, iar sirianul a dat instituția în judecată pentru că nu a justificat refuzul. Între timp, sirianul a construit nestingherit până a fost reclamată ilegalitatea. Legat de cazul patronului de la hotelul Hampton, afaceristul a intrat în legalitate la scurt timp de la depunerea actelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *