Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul hotelului ”Hampton” a construit fără autorizație gardul de la vila din Copou! Gheorghe Ionescu: ”Să vină Poliția să păzească pișorcoșii” – FOTO

Patronul hotelului ”Hampton” a construit fără autorizație gardul de la vila din Copou! Gheorghe Ionescu: ”Să vină Poliția să păzească pișorcoșii” – FOTO

22 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Poliția Locală Iași l-a amendat pe afaceristul Gheorghe Ionescu pentru că a construit un gard, fără autorizație. Patronul hotelului ”Hampton” era nemulțumit din cauza clienților din localurile din apropiere care foloseau gardul pe post de toaletă

Gheorghe Ionescu, patronul hotelului ”Hampton by Hilton” (fostul Europa-n.r.) din centrul Iașului, a construit ilegal gardul ce împrejmuiește vila de pe Strada Dumbrava Roșie, din Copou. Totul ar fi pornit din cauza clienților de la ”Casa Vânătorului”, care nu mai foloseau toaletele restaurantului. De mai multe ori, clienții au fost surprinși când urinau chiar pe vechiul gard, transparent, al vilei lui Gheorghe Ionescu. Afaceristul nu a mai așteptat eliberarea unei autorizații de construire și a ridicat un gard de beton. La un moment dat, în luna martie 2021, a fost amendat cu 1.000 de lei de Poliția Locală Iași pentru că a construit fără autorizație.

Mai mult, s-a dispus și intrarea în legalitate a construcției. Recent, Gheorghe Ionescu a demarat procedurile pentru intrarea în legalitate. Pentru că proprietatea este situată într-o zonă protejată a monumentelor istorice are nevoie de avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) formată din arhitecți. Solicitarea va fi analizată în perioada următoare. În 2018, Gheorghe Ionescu a primit un certificat de urbansim pentru un proiect imobiliar în zona Breazu.

Patronul hotelului ”Hampton” a construit fără autorizație pentru că nu a mai avut răbdare

Contactat de reporterii BZI, Gheorghe Ionescu a precizat că a construit fără autorizație pentru că Primăria Iași ar fi avizat lucrarea cu mari întârzieri.

”Eu am zis să repar gardul ăla. Era pandemie, lucrurile mergeau foarte greu la Primăria Iași. Nici până acum nu aș fi primit autorizația. Am greșit eu, acum trebuie să intru în legalitate. Nu am nicio problemă cu ei (patronii de la «Casa Vânătorului»). Ce poți să faci cu clienții, să vină Poliția să păzească pișorcoșii? Nu știu dacă Poliția a fost sesizată de cineva sau s-au autosesizat ei cu gardul”, a precizat Gheorghe Ionescu.

Proprietatea lui Gheorghe Ionescu este compusă dintr-o suprafață de teren de aproape 1.000 metri pătrați. Vila are regimul de înălțime D+P+1+M. Afaceristul administrează hotelul din centrul Iașului prin societatea Inproiect SRL. Conform ultimelor date financiare, în anul 2020 hotelul a înregistrat încasări de 5,4 milioane de lei, o scădere de sută la sută față de anul anterior. Profitul declarat este de 1,4 milioane de lei, iar datoriile sunt de 18,9 milioane de lei. În 2020, în societate a fost declarat un număr de 12 angajați, față de 64 câți activau în 2019. În edițiile trecute ale BZI, Gheorghe Ionescu a acuzat că mai mulți proprietari din zona Păcurari au transformat terenul afaceristului în groapă de gunoi.

Patronul hotelului ”Hampton” a vrut o extindere

Chiar lângă hotelul existent de pe Strada A.Panu nr. 26, afaceristul Gheorghe Ionescu deține o suprafață liberă de 600 de metri pătrați. În urmă cu 4 ani, a obținut un certificat de urbanism pentru extinderea hotelului. Vrea să ridice o nouă clădire, care să ajungă la un regim de înălțime de 14 de etaje. ”Hampton by Hilton” Iași urma să fie inaugurat în 2014, dar, după repetate renovări, s-a deschis în 2017. Fostul ”Hotel Europa” a fost renovat complet. Imobilul cu 15 etaje beneficiază de 123 de camere și 100 de locuri de parcare, la care se adaugă o sală de fitness și facilități pentru întâlnirile de afaceri.

Deocamdată proiectul nu a mai fost implementat. Patronul hotelului ”Hampton” a construit fără autorizație gardul de la vila din Copou, ca să scape și de ochii curioșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *