Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul firmei de taximetrie ”For You” construiește un bloc lângă complexul ”Green Park”! Dezvoltatorii au aglomerat zona Veneția. Rakan Wadi: ”Nu știu câți bani voi avea în buzunar” – FOTO

Patronul firmei de taximetrie ”For You” construiește un bloc lângă complexul ”Green Park”! Dezvoltatorii au aglomerat zona Veneția. Rakan Wadi: ”Nu știu câți bani voi avea în buzunar” – FOTO

07 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Rakan Wadi, patronul firmei de taximetrie ”For You”, vrea să investească în zona Veneția din Iași. A obținut un certificat de urbanism pentru construirea unui bloc de locuințe colective. Afaceristul nu știe care va fi valoarea investiției în blocul de lângă Green Park

Zona lacului Veneția de lângă complexul rezidențial ”Green Park” a devenit un punct de atracție pentru dezvoltatorii imobiliari. Astfel, Rakan Wadi, patronul firmei de taximetre ”For You”, a anunțat un proiect imobiliar pe o suprafață de teren de doar 747 de metri pătrați. Amplasamentul este localizat chiar la limita de proprietate cu Biserica „Sf. Ierarh Varlaam”. Recent, afaceristul a obținut un certificat de urbanism pentru edificarea unui bloc de locuințe colective cu regim mare de înălțime. În zonă au fost construite imobile ce au depășit regimul de înălțime P+8.

Deocamdată, proiectul se află într-un stadiu incipient de avizare. În perioada următoare ar urma să fie analizat în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. În acest moment, în zona amintită, un metru pătrat de teren se achiziționează cu un preț cuprins între 200-300 de euro. În același areal au fost demarate lucrările la două blocuri deținute de Marluc-H SRL, controlată de Ioan Hatmanu și Anca Elena Condurache.

Rakan Wadi: ”Am de așteptat 3-4 ani”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Rakan Wadi a precizat că nu este optimist în ceea ce privește avizarea proiectului într-un termen satisfăcător de timp.

”Încă este prematur să vorbesc despre proiect. Vom construi în funcție de regimul de înălțime care se va aproba, se va vedea cu locurile de parcare. Sincer, mă aștept la 3-4 ani până se va întâmpla ceva. Peste 3-4 ani nu știu câți bani voi mai avea în buzunar. Acum totul stă pe loc. Pentru unii merge, pentru alții nu”, a precizat patronul ”For You”.

Afaceristul administrează dispeceratul de taximetrie prin intermediul societății Iasmina R.D. SRL, unde apare ca asociat și soția acestuia, Dana Wadi. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 304.347 lei, profit de 74.548 lei, datorii de 2,5 milioane lei, cu un număr de 2 angajați. În 2018, Rakan Wadi a cumpărat un spațiu comercial lângă stația de carburanți MOL din zona Nicolina.

Patronul firmei de taximetrie ”For You”, blocat cu proiectul unui nou sediu

Încă din vara anului 2018, Rakan Wadi așteaptă aprobările pentru construirea unui nou sediu de firmă. Afaceristul a precizat că proiectul este blocat la Primăria Iași. Prin societatea Iasmina R.D. SRL a finalizat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui sediu de firmă pe strada Mitropolit Varlaam, nr.44, în apropierea pieței Nicolina. Terenul studiat are o suprafață de 845 de metri pătrați, regimul de înălțime propus fiind de S+P+4E. Clădirea nu poate să aibă o înălțime mai mare de 19 metri, conform documentației depuse. Deocamdată, proiectul nu a fost avizat. Rakan Wadi controlează nu mai puțin de 24 de societăți, toate legate de activitatea de taximetrie. De precizat că, la începutul anului 2021, primarul Mihai Chirica a anunțat că va semna personal certificatele de urbanism, cel puțin până la încheierea mandatului. Deocamdată, activitatea Comisiei de Urbanism formată din consilieri locali este blocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *