Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul firmei de construcții INBIT intră în imobiliare! Anunță un bloc într-o zonă din Iași cu trafic rutier intens. Afaceristul Andrei Târnovanu, colaboratorul Primăriei Iași: „Nu mai am speranțe” – FOTO

Patronul firmei de construcții INBIT intră în imobiliare! Anunță un bloc într-o zonă din Iași cu trafic rutier intens. Afaceristul Andrei Târnovanu, colaboratorul Primăriei Iași: „Nu mai am speranțe” – FOTO

25 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Andrei Târnovanu controlează o firmă de construcții și instalații din Iași, iar acum încearcă să pătrundă pe piața imobiliară cu un proiect de locuințe colective pe bulevardul C.A. Rosetti. Totul depinde de pixul arhitecților. Societatea INBIT a colaborat în 2019 cu Primăria Iași

Un alt proiect imobiliar este anunțat în municipiul Iași, într-o zonă de case. Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții INBIT SRL, solicită avizarea unui proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 729 de metri pătrați, amplasat la intersecția străzii Brândușa, nr. 61 și bulevardul C.A. Rosetti, nr. 57. De precizat că zona este aglomerată în special de case, iar traficul auto este intens. Intenția afaceristului este de a ridica un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime P+4. În cursul zilei de ieri, proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU). În perioada următoare vor fi comunicate și rezoluțiile comisiei. Conform ultimelor date financiare aferente anului 2019, INBIT SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 9,1 milioane de lei, profit de 584.576 lei, datorii de 1,5 milioane de lei, cu un număr de 26 de angajați.

„Fie că este vorba de spații de lucru sau de locuit, de infrastructură industrială sau urbană, INBIT oferă servicii complete: dezvoltă și pune în funcțiune construcții de la A la Z, perfect adaptate beneficiarului, conform indicativelor și reglementărilor legale în vigoare. INBIT crede că respectul, eficiența și responsabilitatea sunt esențiale. De aceea, fiecare proiect realizat are la bază aceste valori”, se arată în descrierea afacerii.

Andrei Târnovanu susține că este blocat de Primăria Iași de mai bine de doi ani

Contactat de reporterii „BZI”, afaceristul Andrei Târnovanu nu crede că proiectul va fi avizat la nivelul municipalității.

„Încă nu știm ce vom face. Acolo avem și depozitul de materiale. Situația este destul de incertă. Noi am propus 4 etaje, conform noului Plan Urbanistic Zonal, dar care întârzie să apară. Ne-am cam pierdut speranțele. De doi ani stau cu proiectul ăsta. Am angajat arhitecți, iar acum așteptăm. Vrem să facem locuințe și pentru angajați acolo. Nu știu ce se va întâmpla”, a precizat investitorul.

Andrei Târnovanu deține în portofoliu alte societăți: Inbit AG SRL și Metal Mandal SRL. La finalul anului 2019, INBIT SRL a avut o relație contractuală cu Primăria Iași. A furnizat sisteme de climatizare în valoare de 427.472 de lei. De precizat că, în acest moment, singura comisie activă este cea formată din arhitecți. Cele mai mari probleme sunt întâmpinate la Comisia de Urbanism formată din consilierii locali. De la începutul mandatului, proiectele sunt blocate în această comisie, adică nu sunt introduse pe ordinea de zi. La ședințele trecute, arhitecții au aprobat un proiect major ce aparține omului de afaceri Gheorghe Iaciu, patronul Moldova Center din Iași.

Nu departe de sediul INBIT, urmează să fie construită o clinică medicală

Nu departe de terenul lui Andrei Târnovanu se află amplasamentul lui Emil Sorin Cobzaru, patronul societății Hippo CSR SRL, cu obiect de activitate „închirieri auto”. Vrea să investească într-o zonă aglomerată de case, de pe strada Hotin, arteră paralelă cu bd. C.A. Rosetti, în apropierea sediului DNA Iași. Recent, afaceristul a primit un certificat de urbanism pentru construirea unei clinici medicale pe strada menționată.

Terenul de 600 de metri pătrați și construcțiile existente au fost achiziționate la finalul anului 2020, de la Ciprian Gigel Grigore. În trecut, imobilul a avut mai mulți proprietari, printre care și societatea Construcții Moldova Grup SRL, aflată în faliment. Deocamdată, proiectul se află la stadiul de Plan Urbanistic Zonal. Conform datelor oficiale privind situația financiară a societății Hippo CSR SRL, în 2019, a înregistrat o cifră de afaceri de doar 160.973 lei, profit de 45.916 lei, datorii de 305.743 lei, fără angajați. În societate mai apare un asociat, George Răzvan Filimon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`