Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul firmei Alfa Security Service, din Iași, care păzește Spitalul de Boli Infecțioase, își bate joc de angajați! Aceștia au umplut masa inspectorilor ITM cu plângeri

Patronul firmei Alfa Security Service, din Iași, care păzește Spitalul de Boli Infecțioase, își bate joc de angajați! Aceștia au umplut masa inspectorilor ITM cu plângeri

10 sept. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Vasile Mihoci, patronul firmei Alfa Security Service, din Iași, își bate joc de angajați. Zeci de reclamații au ajuns pe masa inspectorilor de la ITM

Societatea controlată de Mihoci Vasile se ocupă de paza de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, din Iași, însă angajații companiei sunt nemulțumiți de modul în care patronul firmei se comporta cu aceștia. Mai exact, oamenii reclamă că Vasile Mihoci, cel care controlează compania, își bate joc de ei și nu le plătește drepturile salariale.

Patronul firmei Alfa Security Service, din Iași, care păzește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, își bate joc de oameni

Zeci de reclamații au fost depuse de angajații firmei de pază Alfa Security Service SRL, la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În anul 2024, din luna mai și până în prezent, au fost depuse nu mai puțin de 15. Majoritatea se referă la neplata drepturilor salariale și a orelor suplimentare. Toate au fost redirecționate către ITM Vaslui.

„Patronul nu plătește salariile. Își bate joc de angajați, îi schimbă de pe o zi pe alta, unii vin, alții pleacă. Face angajări la greu, oamenii vin și pleacă, cine stă în bătaia asta de joc? Sunt zeci de reclamații la ITM (Inspectoratul Teritorial de Muncă), dar nimeni nu face nimic. Cunoaște pe toată lumea, are o grămadă de firme. Înainte, firma se numea Romold SRL. El (n.r. Vasile Mihoci) are firmele deschise în Vaslui, cine să îi facă ceva? Sunt care nu și-au mai primit salariile de luni de zile. Nu ai cu cine discuta. Oamenii au rate, trebuie să se întrețină, să își plătească facturile, întârzie cu plățile câte trei săptămâni, nimeni nu lucrează, pentru că nu are ce face acasă. Toți muncim, pentru că avem nevoie de bani. Cei care și-au dat demisia nu au mai văzut banii. Doamnă, cine are gură și se ceartă cu el, ăla primește banii, cine stă și așteaptă, degeaba mai așteaptă. Am fost mulți care am depus reclamații. Nu cumva să îmi spuneți numele, că nu vreau probleme, mi-e frică. Dacă vă interesați, o să vedeți că nu mint, știe toată lumea ce fel de patron e”, a spus un fost angajat al firmei Alfa Security Service SRL, controlată de Vasile Mihoci.

Unul dintre angajați a reclamat faptul că Vasile Mihoci i-a oprit 700 de lei, sub pretextul unei popriri trimise de bancă.

„Mi-a oprit, din salariu, bani pentru o poprire. Am avut o poprire la bancă. Am sunat la bancă să întreb dacă firma a virat suma pe care mi-a blocat-o și cei de la bancă mi-au spus că nu au primit niciun leu de la firmă”, a mai spus un fost angajat.

Mai mult, foștii angajați ai firmei Alfa Security Service SRL au reclamat și că Vasile Mihoci nu plătește nici salariile, nici orele suplimentare.

Florin Roșu: „Dacă nu este respectat, contractul va fi reziliat”

Contactat de reporterii BZI, dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași, a declarat că instituția este la zi cu toate plățile, către firma administrată de Vasile Mihoci.

„Probabil, problema este la firmă. Noi am plătit către ei, suntem la zi cu toate plățile. În cazul în care nu va mai veni niciun angajat la postul de pază, asta înseamnă că nu este respectat contractul și va fi reziliat. Nu cred că o să existe o perioadă în care să nu fie asigurată paza spitalului. Eu nu cred că o să se ajungă la o asemenea situație, din punctul meu de vedere, este imposibil. În orice caz, este obligația firmei să respecte contractul de pază”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași, Florin Roșu.

Societatea Alfa Security Service SRL, controlată de Vasile Mihoci, a fost înființată în anul 2004, în Vaslui. Obiectul de activitate a firmei îl constituie „activități de protecție și gardă”, iar în anul 2023, Alfa Security Service SRL a realizat o cifră de afaceri de 5.809.062 de lei, un profit net de 474.112 de lei și datorii de 1.318.350 de lei, cu 128 de angajați.

Reporterii BZI l-au sunat pe Vasile Mihoci, de nenumărate ori, pentru un punct de vedere referitor la zecile de reclamații transmise de angajații firmei de pază, pe care o administrează către Inspectoratul Teritorial de Muncă, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Vasile Mihoci, patronul firmei Alfa Security Service, din Iași, își bate joc de angajați. Zeci de reclamații au ajuns pe masa inspectorilor, de la ITM, din cauză că patronul nu plătește salariile și orele suplimentare.

Comentarii
  • Si Escrocii ,borfasii de pricop traian ,vasile catea ,marius,adascalitei etc de la fgm ,igs au facut la fel ,au inselat sute de amarati de paznici si si.au facut vile cu banii furati mana in mana cu militia si autoritatile de atunci din iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *