Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul editurii Tehnopress din Iași construiește în pădurea cu pini din Bucium! Revoluționarul Ionel Săcăleanu: ,,Am așteptat 3 ani” – FOTO

Patronul editurii Tehnopress din Iași construiește în pădurea cu pini din Bucium! Revoluționarul Ionel Săcăleanu: ,,Am așteptat 3 ani” – FOTO

20 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Revoluționarul Ionel Săcăleanu investește în imobiliare, în zona Bucium, unde a moștenit o suprafață importantă de teren. Patronul Editurii Tehnoperess a declarat că, în primă fază, va construi o casă cu 2 niveluri

Noi proiecte imobiliare au fost inițiate în zona Bucium. Recent, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a fost prezent și proiectul lui Ionel Săcăleanu, patronul Editurii Tehnopress, cunoscut ca unul dintre organizatorii unui protest pașnic pe data de 14 decembrie 1989 față de regimul comunist, acțiune ce a fost înăbușită de autoritățile din acea vreme. La 62 de ani, Ionel Săcăleanu vrea să valorifice două parcele cu o suprafață totală de 5.400 metri pătrați, situate în zona Bucium, cu acces din șoseaua Bucium prin strada Boiangiu, chiar la limita teritorială cu comuna Bârnova.

O suprafață importantă de teren este acoperită de pini. Proprietarul a solicitat introducerea în intravilan a terenurilor pentru construirea mai multor locuințe individuale. Membrii CTATU au emis avizul de oportunitate, etapă premergătoare celei de autorizare. Conform Planului Urbanistic Zonal, pe terenul menționat pot fi edificate 6 imobile cu regimul de înălțime D+P+2E. În zona Bucium, a fost propus și un cartier cu 2.000 de apartamente.

Patronul Editurii Tehnopress din Iași construiește în Bucium, după ce a așteptat 3 ani

Contactat de reporterii BZI, Ionel Săcăleanu a precizat că, deocamdată, va construi o singură locuință individuală ce va avea regimul de înălțime D+P. La sfatul arhitectului a studiat întreaga zonă, în caz că vor mai fi efectuate investiții.

„Terenul este de la străbunica. De trei ani aștept să fac ceva acolo. Voi face o singură casă. Am introdus în intravilan ca să fie și pentru următorii 20 de ani. A fost ideea arhitectului să cuprindem întreaga zonă. Ideal ar fi fost ca Primăria Iași să facă Planul Urbanistic Zonal”, a explicat revoluționarul Ionel Săcăleanu.

Proprietarul terenului din Bucium deține și societatea Tehnopress Media Grup SRL, cu obiect de activitate „editarea cărților”. În 2021, cifra de afaceri a firmei a fost de 230.107 lei, profit de 1.841 lei, datorii de 429.500 lei. În firmă era înregistrat un singur angajat. Societatea a fost înființată în urmă cu 21 de ani. În edițiile trecute a fost prezentat cazul unui dezvoltator care a trebuit să ofere explicații clienților nemulțumiți.

CTATU a aprobat proiectul imobiliar inițiat de patronul hotelului Traian

Totodată, omul de afaceri Vasile Pușcașu, proprietarul hotelului Traian și Motel Bucium, vrea să investească. La limita teritorială cu comuna Bârnova, în zona trecătorii Vișan, dezvoltatorul deține o suprafață de 1,7 hectare. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) ar urma să fie construite 42 de locuințe individuale cu regimul de înălțime P+1. Cu tot cu PUZ, un metru pătrat de teren valorează cel puțin 100  de euro. Accesul spre terenul lui Vasile Pușcașu se realizează prin șoseaua Bucium. În final, membrii CTATU au avizat proiectul investitorului. Terenul din zona Bucium a fost achiziționat în 2006.

În urmă cu 2 ani, Vasile Pușcașu a inițiat procedurile pentru valorificarea terenului. Patronul editurii Tehnopress din Iași construiește în pădurea cu pini din Bucium, terenul fiind împrejmuit.

Comentarii
  • nu va mai saturati de construit blocuri din carton, stricati tot ce este verde, aglomerati orasul asta care , si asa, este sufocant, ati taiat copaci…alo, chirica,ce faci?

  • pt un iesean

    … cum adica ce face chirica? aduna de inca o vila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *