Prima pagină » Local » Patronul de la Ziarul de Iași, Dan Fiterman, își deschide restaurant în poarta primăriei. Fosta clădire a Casei Căsătoriilor va fi modificată complet – FOTO

Patronul de la Ziarul de Iași, Dan Fiterman, își deschide restaurant în poarta primăriei. Fosta clădire a Casei Căsătoriilor va fi modificată complet – FOTO

15 iun. 2024, 02:00, 19 ,
Alexandra MAISNER în Local

Patronul de la Ziarul de Iași, Dan Fiterman, construiește un restaurant în poarta Primăriei Iași. Clădirea a fost cumpărată de afacerist în 2018

În 2018, Dan și Raluca Fiterman au plătit aproximativ 1,175 milioane de euro pentru achiziționarea clădirii din spatele Primăriei Iași. Este vorba despre fosta Casă a Căsătoriilor. Prima autorizație de construire datează din anul 2005, de la proprietarul anterior al clădirii.

Patronul de la Ziarul de Iași, Dan Fiterman, își construiește restaurant în poarta primăriei

Dan și Raluca Fiterman, patronii de la Arcadia, în toamna anului 2018, au plătit aproximativ 1,175 de milioane de euro pentru clădirea unde a fost găzduită Starea Civilă. Tranzacția a fost realizată între Dan Fiterman și Ilie Foia, patronul de la Transmixt SA, fostul proprietar. Este important de știut faptul că imobilul unde soții Fiterman își construiesc noul restaurant este o clădire monument istoric. Terenul pe care va fi ridicat noul restaurant are o suprafață de 1.204 mp.

La începutul anului 2024, pe data de 30 ianuarie, Primăria Iași a emis autorizația pentru continuarea lucrărilor de „Reparații capitale, extindere, reconstruire parțial, amenajări la imobilul existent, schimbare destinație în restaurant”. Potrivit informațiilor oficiale, lucrările au fost autorizate inițial în anul 2005, însă acestea se mențin și pe noua autorizație. Este important de precizat faptul că această clădire va fi extinsă.

„Continuare de lucrărilor de «Reparații capitale, extindere, reconstruire parțial, amenajări la imobil existent, schimbare destinație în restaurant» – lucrări autorizate inițial prin A.C. nr. 494/2005; A.C. nr. 966/2008 și AC nr 877 din 08/08/2019. Se mențin și se vor respecta lucrările și indicatorii urbanistici declarați și aprobați prin A.C. nr. 494/2005; A.C. nr. 966/2008 și AC nr. 877 din 08/08/2019. Terenul în suprafață de 1.204 mp este deținut conform contractului de vânzare – cumpărare nr. 2517/27.09.2018”, se arată în informațiile publicate de Primăria Iași.

Contactat de reporterii BZI, Dan Fiterman nu a dorit să ofere niciun punct de vedere referitor la construirea restaurantului din spatele Primăriei Iași.

Probleme de alimentație publică, la complexul Little Texas, al soților Fiterman

Anul trecut, ANPC a verificat restaurantul Little Texas, deținut de soții Dan și Raluca Fiterman. În urma neregulilor constatate a fost aplicată o amendă de 3.000 de lei. Controlul a vizat, în special, activitatea din bucătărie. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat activitatea restaurantului considerat unul de lux în municipiul Iași. Spre surprinderea comisarilor, au fost găsite mai multe nereguli. Potrivit procesului-verbal numărul 1127498/03/07/2023, s-a aplicat o amendă în cuantum de 3.000 de lei, conform legii. Comisarii au verificat bucătăria de la Little Texas și au constatat că materiile prime folosite pentru pregătirea preparatelor nu aveau etichetă. A fost vorba despre mai multe kilograme de pește și carne de vită. Astfel, nu s-a putut dovedi dacă produsele erau expirate sau nu. Totodată, prin lipsa etichetelor nu se putea stabili ce condiții de depozitare trebuiau respectate (temperatură etc.).

Nu în ultimul rând, a fost aplicat un avertisment pentru că pe site-ul de prezentare al complexului Little Texas nu erau menționate informațiile nutriționale. Acestea erau importante pentru clienții care comandau la domiciliu. Nemulțumiți de acțiunea ANPC, soții Fiterman au contestat amenda la Judecătoria Iași, prin societatea US Rom House LTD SRL, unde ce doi sunt asociați.

Patronul de la Ziarul de Iași, Dan Fiterman, își deschide un nou restaurant chiar în spatele Primăriei Iași. Fosta Casă a Căsătoriilor va fi modificată complet.

Comentarii
  • E cu specific arabesc ? Sper sa faca un falafel bun.

  • Trebuie sa fii ori naiv, ori tampit sadea ca sa ai de a face cu oricare din firmele lui Fiterman. Daca facea in tara lui ce face aici, era de mult in puscarie. O fost Holocaust, dar asta nu inseamna cum cred ei ca suntem obligati sa inchidem ochii la matrapazlacurile lor.

  • Pentru CARCOTASII din IASI.
    Era mai frumos in acea zona cu o cladire abandonata si un o structura de beton neterninata ? Suntem totusi in buricul Iasiului. Macar sa fie o cladire functionala, restaurant.Se strica concurenta in zona ?

  • Sunt deja prea destule crasme centrul Iasului.
    Daca tu crezi ca F. va face acolo un restaurant rezonabil, inseamna ca ori esti pe statul lui de plata, ori ca nu ai fost niciodata la Little Texas.

  • Daca Fiterman ar pleca, aerul din Iasi ar fi mult mai respirabil.

  • Se exploateaza la maxim acuzatiile de antisemitism cu scopul de a obtine si de a ne impune ce vor evreii. In felul acesta reduta cu numele primarie a fost cucerita, troneaza drapelul israelului.

  • Baga Burgeri la 150 porția? Evreul are preturi

  • La arcadia angajații sunt plătiți cu salariul minim pe economie.
    Când se ivesc posturi la stat majoritatea fug de la arcadia.

  • La câte golăni se fac la fabricile lor de medicamente, mă mir că mai sunt pe piață. Tot ce expiră prin farmacii se aduce la fabrică și se amestecă în noile produse. Pastile,unguent etc. Și ne mirăm de unde au banî? La Arcadia la fel. Dacă te revolți esti dat afară . Jeguri !

  • In farmacie, cand cer un medicament, adaug : de oriunde, numai de la F. nu.

  • Da’ prosti mai sunteti! Cand au vandut toate fabricile pe 2 doi lei si le-au daramat nu ati zis nimic, ati fost fericiti sa mergeti sa munciti la altii, ori nu stiti cun fugeau saracii oamenii peste granita cu calauze, parca erau scapati din puscarie. Acuma, daca nu era in primul rand Dascalu sa faca nenorocitul ala de Palas si cate a mai facut nu se stie ce era. Fiterman a facut un spital privat ca sa vedem si noi, prostii cum trebuie sa arate un spital. Spuneti saru’mana la astia , daca nu ati stiut sa cereti socoteala la alesii p..ii, securisti jehgosi pe care ii tot alegeti de la revolutie încoace. Noroc ca mai scrieti pe aici, ca altfel ar crede toata lumea ca sunteti fericiti cu toate magariile care se fac in iasi si in tara. Nu-i nimic, ca in viata de zi cu zi va mai scot astia sa pupati in cur niste degenerati din familiile regale si uitati ca nu au vrut sa faca reforma agrara si au transformat taranii in sclavi pentru boieri si ca i-au trimis desculti la razboi. Sunt multe si pe voi va fute grija ca isi deschide ala restaurant. Nu mergeti sa crapati acolo, oricum e o masina de spalat, nu au nevoie de clienti.

  • Iti dai seama ca din cauza ca nj cumperi tu produse de la fiterman, o sa dea faliment.

  • Pai si eu fac tot asa: nu cumpar de la Fiterman. De ce nu Fiterman? Pentru ca am un vecin care lucreaza la fabrica lui. El m-a sfatuit. Ca Fiterman o sa dea sau nu faliment, nu ma preocupa. Pe mine ma preocupa sanatatea mea si vreau medicamente de calitate atunci cand am nevoie de ele.

  • Da mai bine mănânc acasă decât ,sa vad toți figuranții

  • Poate vin Rușii sa mănânce la restaurant cu o nucleară după cite se aude

  • Nu stiu sa dea angajatilor lor bonuri de masa.
    Cum apar posturi la stat , cum pleaca lumea de la arcadia
    In schimb in ziarele financiare din Romania apar cu cifre uriase ca profit
    Rad de ei competitorii de pe piata
    serviciilor medicale

  • Cei mai spurcati si imputiti arabi sint evreii…….

  • E faina pozitia…Langa teatru, langa primarie, langa maternitate….Va merge sigur…Dar va conta si specificul restaurantului…Ceva gen Krud….

  • Victor iancu

    Dan Fiterman sau bărbatul cu fusta!trebuia sa facă medicina și după sa se numească doctor fiterman,la prostime prin branduri merge!un țărănoi făcut la feea în dealul copoului!Apropo,sa-i mulțumești lui taică-tu ca a venit cu bani din Israel din afaceri cu cabluri și farmacii!știu ca e greu,dar nu imposibil de distrus!au fost alții mai sus ca el care au dat-n bara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *