Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul de la „Carul cu Burgeri”, țepuit cu un teren în Bucium de către dezvoltatorul britanic Mark Urwin! Mihai Dimitriu: „Am plătit 16.000 de euro și nu am primit nimic” – FOTO

Patronul de la „Carul cu Burgeri”, țepuit cu un teren în Bucium de către dezvoltatorul britanic Mark Urwin! Mihai Dimitriu: „Am plătit 16.000 de euro și nu am primit nimic” – FOTO

14 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Dezvoltatorul James Urwin a încasat sume importante pentru parcele din zona Bucium, dar fără să semneze contractele de vânzare-cumpărare. Mihai Dimitriu, patronul de la „Carul cu Burgeri”, este unul dintre clienții care a rămas și fără bani și fără teren

Mihai Dimitiru, patronul de la „Carul cu Burgeri”, susține că a fost înșelat de către dezvoltatorul Mark James Urwin care a inițiat un proiect imobiliar, în zona Bucium, cu 200 de case. În urmă cu 4 ani, Mihai Dimitriu s-a gândit să investească în zonă și a plătit, în avans, pentru o parcelă de aproape 500 de metri pătrați. Dar nu s-a concretizat nimic din promisiunile dezvoltatorului. În acest moment, nu deține nici măcar contractul de vânzare-cumpărare semnat, iar mandatarii lui James Urwin nu mai răspund la mesaje, nici la apelurile telefonice. În consecință, Mihai Dimitriu a apelat la instanța de judecată. Următorul termen a fost fixat pentru data de 12.10.2022, la Judecătoria Iași.

„Eu am plătit pentru acest teren 16.000 de euro, în urmă cu 4 ani. De atunci, nu s-a mai întâmplat nimic. Am vorbit cu un mandatar, în momentul în care am achitat suma integral. Încerc să recuperez banii sau să rămân cu terenul. Suprafața era de 520 de metri pătrați. Am angajat un avocat și am apelat la instanță”, a declarat Mihai Dimitriu.

Recent, terenul din Bucium a fost introdus în intravilanul municipiului Iași, după o hotărâre emisă de Consiliul Local. Însă investitorul a fost condiționat. Din cauza infrastructurii rutiere subdimensionate, nu poate să construiască, concomitent, cele 200 de case, ci doar 10 pe an, conform acordului notarial anexat hotărârii de Consiliu Local.

Patronul de la „Carul cu Burgeri” voia să se mute într-o zonă cu panoramă

Accesul pe terenul lui Mark Urwin se face prin strada Șt. O. Iosif. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat, pe suprafața de 11,8 hectare urmează să se construiască un complex de locuințe, cu un număr de peste 200 de imobile, cu regimul de înălțime D+P+1E+2R, sub denumirea de Cartierul „Mihai Eminescu”. În actele terenului, apare ca proprietară și Sandra, soția afaceristului. Cele 11,8 hectare au fost achiziționate de la Eugen Klein care a primit suma de 1 milion de euro. Mark Urwin preconiza, înainte de criza financiară pornită în 2022, că va vinde un imobil cu prețuri cuprinse între 130.000 și 180.000 de euro. Mandatarii lui Urwin au precizat, pentru reporterii BZI, că erau dispuși să returneze suma lui Mihai Dimitriu.

„Reprezentanții noștri au discutat, încă de la început, cu avocatul persoanei în cauză, comunicându-i-se că suntem oricând dispuși să restituim orice sumă achitată, până în prezent, cu titlul de avans, în baza unui antecontract de vânzare-cumpărare, insistând, chiar de mai multe ori, să ni se comunice un cont bancar, în acest sens, demersul nostru rămânând fără vreun răspuns. După ce a fost inițiat demersul judiciar, chiar prin întâmpinarea făcută de către instanță, am arătat, din nou, că achiesam la cererea de chemare în judecată, fiind dispuși să restituim integral sumele achitate de către domnul Dimitriu, fapt care dovedește inutilitatea acțiunii civile, aceasta nefiind altceva decât o încercare de denigrare a noastră”, au precizat reprezentanții afaceristului britanic.

În zona Bucium urmează să fie construit alt complex de vile ce aparține lui Vasile Pușcașu, patronul hotelului Traian.

Clienții au fost ademeniți cu o petrecere în are liber pe terenul unde urma să fie construit cartierul

În 2018, Mark Urwin a încercat o campanie agresivă de atragere a clienților. A organizat o petrecere, pentru cel puțin 70 de familii cu care s-au semnat antecontracte. Evenimentul s-a desfășurat pe amplasamentul cartierului „Mihai Eminescu”. Au fost comandate meniuri selecte de la fostul restaurant „La Cupola” care au venit la pachet cu tot cu ospătari. Organizatorii nu s-au zgârcit și au oferit invitaților șampanie Moet ce poate să ajungă și la 200 de euro o sticlă. Printre clienții prezenți la petrecere, s-au numărat șefi din corporații, medici sau ofițeri de navă. Evenimentul a fost promovat sub sloganul „Un pom, un copil, o casă”.

Patronul de la „Carul cu Burgeri” speră totuși să recupereze sumele plătite afaceristului britanic, dar rămâne de văzut ce va decide și instanța.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *