Prima pagină » Local » Patronul Constantin Rădeanu reface restaurantul „La Castel”! Sala de evenimente s-a făcut scrum în urma unui incendiu. Investiția este importantă
Patronul Constantin Rădeanu reface restaurantul

Patronul Constantin Rădeanu reface restaurantul „La Castel”! Sala de evenimente s-a făcut scrum în urma unui incendiu. Investiția este importantă

13 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

După incendiul puternic din luna ianuarie 2021, patronul Constantin Rădeanu a cerut municipalității ieșene un certificat de urbanism pentru reconstruirea unui săli de evenimente. Pagubele de la restauranul „La Castel” au fost de aproximativ 500.000 de euro

Omul de afaceri Constantin Rădeanu intenționează să reconstruiască sala de evenimente de la Restaurantul „La Castel”, din Aleea Sadoveanu nr.82C, afectată de un incendiu puternic. Recent, patronul localului a solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru reconstruirea anexei. Municipalitatea ieșeană a avizat cererea omului de afaceri. Solicitarea a fost înregistrată prin intermediul societății Euro Market Junior, acolo unde Constantin Rădeanu are calitatea de asociat. Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, în anul 2019, situația financiară a societății era următoarea: cifră de afaceri – 16,8 milioane lei, profit de 2,1 milioane lei, cu 108 angajați. Întrucât pagubele au ajuns la aproximativ 500.000 de euro, reconstrucția va costa cel puțin jumătate de milion de euro. Apelat telefonic în mai multe rânduri, Constantin Rădeanu nu a răspuns pentru o oferi detalii despre investiție.

În urma incendiului nu au fost înregistrate victime omenești

Incendiul s-a produs în dimineața zilei de 19.01.2021. La locul intervenției s-au deplasat patru autospeciale de stingere, o cisternă cu apă, un echipaj de prim-ajutor cu un efectiv de 20 de pompieri. Nu au fost înregistrate victime și nu a existat pericolul de propagare spre gospodăriile din proximitate. Acțiunea a fost condusă de Ciprian Grădinaru, inspectorul-șef în cadrul Inspectoratului pentru situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” din Iași. Fumul scos de flăcările care au cuprins sala de evenimente s-a putut observa de la mare distanță.

„Au ars cortul de evenimente în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, bunurile aferente din interior și peretele etajului mansardat, confecționat din lemn, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. S-au degradat aproximativ 200 de metri pătrați de mochetă, finisajele interioare pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, instalațiile interioare, mobilierul și tâmplăria din două camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată în urma unei acțiuni mecanice ori fizice”, au transmis reprezentanții ISU după producerea incendiului.

Omul de afaceri Constantin Rădeanu intenționa să vândă afacerea

La începutul anului 2019, Constantin Rădeanu a scos la vânzare complexul „La Castel” la care, pe lângă restaurant și săli de evenimente, se adaugă și spațiile de cazare. După mai multe tatonări, interesat de această investiție a fost Petru Vicol, important investitor în zona construcțiilor. Prețul vehiculat era de 5 milioane de euro. De fapt, Vicol a preluat o parte din părțile sociale ale firmei. Dar, într-un final, tranzacția a eșuat. „La Castel” înseamnă o clădire formată din subsol, cu o suprafață utilă de 390 mp, etaj – 420 mp și masardă – 426,65 mp.

Se mai adaugă o anexă (terasă acoperită) cu o suprafață de 555 mp și o clădire cu regimul de înălțime D+P+M, cu o suprafață de 1.258 mp. La vânzare a fost scos și terenul pe care au fost edificate imobilele, în suprafață de 7.995 mp. Hotelul „La Castel”, de trei stele, are o capacitate de 27 camere single și double, 2 apartamente Regal și 2 suite SPA. În ceea ce privește restaurantul, capacitatea acestuia este de peste 1.000 de persoane. Este vorba despre șase săli, printre care și o terasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *