Prima pagină » Local » Patronul Chimcomplex SA, Ștefan Vuza, ar putea prelua sistemul de termoficare din Iași. Este singurul care a depus ofertă
Patronul Chimcomplex SA, Ștefan Vuza, ar putea prelua sistemul de termoficare din Iași. Este singurul care a depus ofertă

Patronul Chimcomplex SA, Ștefan Vuza, ar putea prelua sistemul de termoficare din Iași. Este singurul care a depus ofertă

25 aug. 2024, 14:00, 3 ,
în Local

Omul de afaceri Ștefan Vuza este singurul care a depus până acum o ofertă la licitația de concesionare a sistemului de termoficare din Iași.

Averea lui Ștefan Vuza este estimată la 4,9 miliarde de lei, fiind printre primii 10 cei mai bogați români. Acesta a înaintat o ofertă către Primăria Iași pentru concesionarea sistemui de termoficare pe o perioadă de 10 ani, cu opțiunea de prelungire pentru încă 5 ani, în anumite condiții.

Ștefan Vuza poate prelua sistemul de termoficare

Ștefan Vuza a cumpărat în anul 20023 Chimcomplex Borzești și mai multe active ale Oltchim în 2018. Din grupul de companii pe care Vuza îl conduce sunt 18 firme și 27 de fabrici, cu o valoare de 2,2 miliarde de euro, făcând parte din grup și Iașitex.

Primăria Iași a estimat că pentru perioada 2024 – 2027, vânzările de energie termică vor ajunge la 200.000 Gcal pe an, iar pentru intervalul 2028 – 2035, ar urma să crească la 225.000 Gcal pe an. Cu siguranță se va face și o majorare a prețului Gcal pentru populație, având în vedere că în prezent este cel aprobat în anul 2019. Primăria Iași încearcă să scape de povara termoficării, deoarece a adus numai pierderi la bugetul local. Aceste pierderi au fost cauzate de politicile greșite ale primarului Mihai Chirica, care a cumpărat cărbune la suprapreț și a îndatorat ieșenii cu 40 de milioane de euro.

Dacă oferta lui Vuza îndeplinește toate condițiile, atunci acesta poate obține contractul de concesionare fără probleme.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *