Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul Beauty Mania, cea mai veche parfumerie din Iași, amenajează o parcare lângă Palas Mall! Terenul valorează cel puțin 2 milioane de euro. Dezvoltatorii imobiliari au încercat să-l cumpere

Patronul Beauty Mania, cea mai veche parfumerie din Iași, amenajează o parcare lângă Palas Mall! Terenul valorează cel puțin 2 milioane de euro. Dezvoltatorii imobiliari au încercat să-l cumpere

09 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Ciprian Ilie Bocan, patronul magazinului Beauty Mania, deține un teren foarte valoros în zona Palas Mall, pe strada Sf. Andrei. A vrut să construiască o clădire de birouri, dar a renunțat. Terenul va fi folosit pentru amenajarea unei parcări private

Noi afaceri se dezvoltă lângă Palas Mall Iași. Ciprian Ilie Bocan, patronul magazinului Beauty Mania, din Piața Unirii, parfumerie deschisă imediat după Revoluție, deține de un teren de aproximativ 1.000 de metri pătrați, amplasat la intersecția străzilor Palat – Sf. Andrei. Situat la 20 de metri de ansamblul Palas, terenul valorează cel puțin 2.000.0000 de euro, conform prețurilor de pe piața imobiliară. De mai bine de 10 ani, omul de afaceri ține terenul în conservare. La un moment dat a declarat că nu este interesat de specula din piața imobiliară. Mai mulți dezvoltatori imobiliari s-au arătat dispuși să cumpere terenul, pretabil pentru ridicarea unui imobil de birouri sau chiar locuințe colective. Dar, Ciprian Bocan nu a cedat. Însă, recent, s-a gândit să exploateze terenul. Astfel, a cerut Primăriei Iași aprobări pentru amenajarea unei parcări cu pavele înierbate pe toată suprafața terenului. În ultimul timp, proprietarii de parcele din centrul Iașului au preferat să înființeze parcări private, până la apariția unei noi oportunități. De exemplu, pentru 65 de locuri de parcare s-au investit și 100.000 euro, în costuri fiind incluse bariera automată și sistemul de taxare.

Ciprian Bocan a vrut să construiască o clădire de birouri, dar a renunțat la proiect

În 2018, patronul Beauty Mania avea planuri mari. A scos de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construirea unei clădiri de birouri. Însă, proiectul s-a pierdut pe drum. Contactat telefonic, omul de afaceri a confirmat inițiativa.

„Da, este adevărat. Deocamdată, nu am intrat în detalii, am obținut un certificat de urbanism. Fiind foarte bine poziționat, am primit oferte pentru vânzarea terenului. Am primit telefoane. În zona centrală este fluctuația cea mai mică pe piața imobiliară. Nu am fost tentat să fac investiții la marginea orașului. Chiar și pe timp de criză, zona centrală rămâne atractivă”, a spus Ciprian Bocan.

Conform ultimelor date financiare, Beauty Mania SRL a înregistrat în anul 2019 o cifră de afaceri de 25,2 milioane lei, aproape 5 milioane de euro, profit de 2,8 milioane de lei, datorii de 7,7 milioane de lei, cu un număr de 57 de angajați. Vânzările s-au înregistrat în cele 10 magazine din județele din Moldova. Omul de afaceri mai controlează societățile Top Invest SRL și Depozitul de Cosmetice SRL. Ultima societate a înregistrat în 2019 vânzări în valoare de 3,6 milioane lei, profit de aproape 70.000 lei și cinci angajați. În perioada 2010-2019, magazinele Beauty Mania au vândut marfă în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.

Patronul „Il Primo” vrea alt hotel în zona Tudor Vladimirescu

În luna noiembrie 2020, patronul hotelului „Il Primo”, de pe strada Fericirii, zona facultăților din Tudor Vladimirescu, a primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construirea altui imobil, unde urmează să fie amenajate apartamente în regim hotelier. Terenul aflat în proprietate se află pe strada Melodiei, tot în apropierea unităților de învățământ superior. Proiectul a fost lansat prin societatea CNC Industry SRL, unde Ionuț Mihai este unic asociat. O astfel de investiție urmează să fie realizată și în centrul Iașului. După ce a cumpărat de la societatea M Chim SRL un teren de 1.153 metri pătrați cu tot cu PUZ aprobat, situat la intersecția străzilor G.M. Canatacuzino – Iordachi Lozonschi, a cerut avizul de la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice (CZMI) pentru obținerea avizului. Solicitarea va fi analizată în această perioadă. Dezvoltatorul a precizat că va accesa fonduri europene pentru realizarea investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`