Prima pagină » Economic Local » Patronul Autocenter din Iași se va ocupa de reparațiile autovehiculelor din dotarea Poliției de Frontieră
Patronul Autocenter din Iași se va ocupa de reparațiile autovehiculelor din dotarea Poliției de Frontieră

Patronul Autocenter din Iași se va ocupa de reparațiile autovehiculelor din dotarea Poliției de Frontieră

30 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Contract nou, pus la dispoziție de Poliția de Frontieră Iași. Service-urile auto au fost invitate să participe la licitația pentru repararea parcului auto din dotare. La Iași, contractul a fost câștigat de patronul Autocenter. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași continuă programul anual de achiziții. Recent a fost finalizată licitația pentru furnizarea unor servicii de reparare și de întreținere a automobilelor, autovehiculelor si a echipamentelor conexe. Prevederea bugetară a licitației este de 648.000 lei fără TVA. La procedură au fost depuse mai multe oferte pentru mai multe sedii din regiunea Moldovei. La Iași, contractul a fost câștigat de societatea Service DN28 SRL, controlată de Mihai Lăzărescu, patronul Autocenter. Valoarea finală a contractului este de 150.000 de lei fără TVA, aproape 30.000 de euro. În anul 2020, DN28 Service SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 758.835 lei, profit de 82.841 lei, cu un număr de 2 angajați.

Sute de autovehicule se află în parcul auto al Poliției de Frontieră

În parcul auto ITPF, la nivel regional, se află un număr de 490 de autovehicule, printre care următoarele mărci: Wolkswagen, Scania, Nissan, Dacia, Mitsubishi etc.

„La introducerea autovehiculelor în service, cu ocazia efectuării constatării, se întocmește nota de constatare/comadă și se va semna de reprezentantul unității service și de către reprezentantul achizitorului. Dacă se constată existența unor defecțiuni la echipamente sau subansamble, altele decât cele care au fost constatate inițial, se va sesiza imediat beneficiarul și numai cu acordul scris al acestuia se va trece la îndepărtarea defecțiunilor constatate. Operațiunile efectuate trebuie să conducă la readucerea autovehiculelor la parametrii tehnice de funcționare stabiliți de către producători”, se mai arată în documentația procedurii.

Autoritatea contractantă a finalizat și procedura pentru achiziția unei ambarcațiuni.

Poliția de Frontieră va avea un sediu nou în comuna Tomești

Recent, Poliția de Frontieră a finalizat și licitația pentru construirea unui sediu (sector de poliție) în comuna Tomești, din județul Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului „Traian”, din centrul Iașului. Proiectul de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Conform proiectului, noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *