Prima pagină » Local » Patronul abatorului din Germania unde s-au infectat peste 650 de români are afaceri în Iaşi
Patronul abatorului din Germania unde s-au infectat peste 650 de români are afaceri în Iaşi

Patronul abatorului din Germania unde s-au infectat peste 650 de români are afaceri în Iaşi

21 iun. 2020, 17:49,
Cristian Zavastin, în Local

Patronul abatorului din Germania unde s-au infectat peste 650 de români are afaceri în Iaşi. Clemens Tonnies are afaceri în agricultură, în judeţul Iaşi. Clemens Tonnies este proprietarul direct sau indirect al firmei Orgapic şi Agro Iulia SRL. Prin intermediul acestor firme face agricultură pe 4.000 de hectare din judeţul Iaşi şi alte 3.000 de hectare în judeţul Botoşani.

Compania Orgapic a înregistrat venituri de 25 milioane de lei, un profit de 650.000 lei cu 39 de angajaţi, conform ultimelor date disponibile pe site-ul ministerului de Finanţe. La Agro Iulia a raportat venituri totale de 22 milioane de lei, un profit de 1,5 milioane de lei şi 32 de angajaţi. Societatea Orgapic este în conflict cu statul român, Fiscului ieşean îi solicită să returneze o sumă de 16 milioane de lei drept impozite suplimentare. Clemens Tonnies deţine şi clubul de fotbal Schalke 04.

Patronul abatorului din Germania: Este hotătât să continue

Clemens Tonnies a refuzat să demisioneze din cauza faptului că s-a confruntat cu focarul de virus într-un abator Tönnies din districtul Gütersloh. „Voi conduce această companie din criză”, a spus el la o conferință de presă pe termen scurt. El și-a asumat responsabilitatea și a spus că este responsabil pentru focar.

El a respins criticile autorităților raionale, potrivit cărora compania sa a fost reticentă în a transmite datele angajaților. Administratorul raional Sven-Georg Adenauer a criticat că compania nu a fost în măsură să ofere toate adresele angajaților sub-companiilor până vineri seara. Șeful echipei de criză a devenit și mai clar și a descris gestionarea companiei despre criză ca fiind o problemă fundamentală: „Încrederea pe care o plasăm în Tönnies este zero. Trebuie să spun asta foarte de clar”, a spus Thomas Kuhlbusch.

Peste 650 de cazuri de coronavirus au fost depistate la abatorul unui important producător din Germania. Este vorba despre lucrători ai unui abator din Guetersloh, landul german Renania de Nord – Westfalia. Lucrătorii au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus de la începutul săptămânii, a informat miercuri seară Grupul Toennies, unul dintre cei mai mari producători de carne din Germania.

Apeoximativ 7.000 de oameni, în carantină

Autorităţile sanitare locale au plasat imediat în carantină în jur de 7.000 de persoane, inclusiv pe toţi cei care lucrează la abator, unde producţia a fost suspendată. De asemenea, în districtul Guetersloh au fost închise şcoli şi creşe.

Consilierului districtual Sven-Georg Adenauer a anunțat că abatorul Grupului Toennies, un nume important în industria cărnii, va rămâne închis timp de 10-14 zile.

Consilierul a mai spus că toţi cei afectaţi vor fi testaţi, în etape, dar că nu va fi declarată carantină generală în oraş, chiar dacă a fost depăşit pragul important de 50 de noi infectări la 100.000 de locuitori, transmite Agerpres.

Condițiile de lucru și cazare, sub semnul întrebării

Pe teritoriul Germaniei s-au înregistrat mai multe focare de coronavirus în abatoare şi fabrici de procesare a cărnii, fiind puse în cauză condiţiile de locuire şi de lucru ale muncitorilor, mulţi dintre ei angajaţi temporari din țări precum România, Bulgaria sau Polonia.

Potrivit lui Gereon Schulze Althoff, şeful echipei anti-epidemie de la Toennies, temperaturile scăzute din fabrici şi călătoriile lungi spre casă ale angajaţilor est-europeni în timpul recentelor sărbători de Rusalii ar fi posibili factori din spatele noului focar.

Întrebat ce spune focarul epidemic de la abatorul Toennies despre relaxarea de până acum a măsurilor de izolare în Renania de Nord-Westfalia, premierul landului, Armin Laschet, a declarat: „Nu spune absolut nimic, pentru că în ţară au intrat români şi bulgari şi virusul vine de acolo”.

„Nu are nimic de-a face cu relaxarea, ci cu găzduirea oamenilor în locuinţe comune şi cu condiţiile de muncă din companii”, a adăugat el, potrivit DPA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *