Prima pagină » Economic Local » Patronii saloanelor de înfrumusețare din Iași, care dețin PFA-uri sau II-uri, vor primi un ajutor de la stat
Patronii saloanelor de înfrumusețare din Iași, care dețin PFA-uri sau II-uri, vor primi un ajutor de la stat

Patronii saloanelor de înfrumusețare din Iași, care dețin PFA-uri sau II-uri, vor primi un ajutor de la stat

25 mart. 2020, 04:00,
Raluca Costin, în Economic Local

Micii întreprinzători din acest domeniu vor primi un ajutor în valoare de 2.230 de lei, potrivit ultimelor măsuri luate de Guvern. Suma acordată de stat reprezintă o indemnizație egală cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată stabilit pentru anul 2020. Banii vor fi acordați comercianților care desfășoară o activitate economică ca PFA sau II (întreprindere individuală), fie că e vorba de taximetriști, meseriași, contabili ori angajați în saloane de înfrumusețare. În această perioadă, afacerile lor sunt afectate de criza provocată de coronavirus, astfel că micii afacerișit din Iași vor putea depune documentele pentru a obține ajutorul de la stat.

Când și unde se pot depune documentele?

Potrivit Codului Civil, sunt considerați profesioniști toți cei care exploatează o întreprindere, fiind incluse categoriile de comercianți, întreprinzători, operatori economici precum și orice alte persoane autorizate să desfășoare activități economice sau profesionale. Până în prezent nu au fost stabilite încă detaliile cu privire la documentele ce trebuie depuse, data limită a depunerii acestora sau unde vor fi depuse acestea. La nivelul județului Iași sunt peste 10.000 de PFA-uri și II-uri active în diverse domenii de activitate. Cele mai numeroase sunt în domeniul coafură și alte activități de înfrumusețare, în domeniul agricol, consultanță sau cabinete stomatologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *