Prima pagină » Economic Local » Patronii marilor firme din Iași vor oferi angajaților prime de Crăciun la fel ca anul trecut. „Bugetul este la nivelul anului 2022” – FOTO

Patronii marilor firme din Iași vor oferi angajaților prime de Crăciun la fel ca anul trecut. „Bugetul este la nivelul anului 2022” – FOTO

05 dec. 2023, 02:00, 3 ,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Patronii marilor firme din Iași vor acorda, și anul acesta, angajaților prime de Crăciun. Bugetul alocat pentru fiecare salariat va fi la fel ca în 2022, pentru că 2023 nu a fost un an profitabil pentru antreprenorii din Iași

Angajații din Iași primesc, și anul acesta, bani sau coșuri cu produse înainte de Crăciun. În funcție de buget, antreprenorii au alocat de la 200 la 1.000 de lei pentru fiecare salariat. Astfel, angajații companiei Cotnari vor primi, anul acesta, de Crăciun, atât bani, cât și produse.

„Prime o să fie și anul acesta. Vor fi acordate produse, dar și bani. Anul acesta a fost bine la noi, a fost producția bună. Urmează să o vindem anul viitor. În martie vor merge într-o vacanță, așa cum se face în fiecare an, o parte din salariații din departamentul vânzări și distribuitorii”, susține Constantin Deleanu, fondatorul companiei Cotnari, cu aproape 300 de angajați.

Producătorii de vinuri din Iași au avut producție bună anul acesta.

Patronii marilor firme din Iași vor oferi angajaților prime de Crăciun

Angajații din domeniul auto, unul care anul acesta a înregistrat profituri mari, se vor bucura de primele de Crăciun. Bogdan Pițigoi, fondatorul grupului de firme Tester-Casa Auto, se gândește, și anul acesta, la cei peste 700 de angajați. Astfel, acestora li se vor oferi prime de Crăciun atât în produse, cât și în bani.

„Vor fi prime de Crăciun, ca în fiecare an. Noi credem că trebuie să avem colegi fericiți și o să menținem acest obicei. Vor fi acordate și produse, și bani”, susține Bogdan Pițigoi.

Un alt antreprenor din Iași care va oferi prime de Crăciun este Tiberiu Stoian, fondator Exonia. Cei peste 200 de angajați din cadrul companiei de ambalaje vor avea prime de Crăciun.

„Vor primi la nivelul anului trecut, fără majorări. Ne străduim să păstrăm această tradiție, chiar dacă nu a fost un an extraordinar”, susține Tiberiu Stoian. Angajații din Iași au avut prime de sărbători și în pandemie.

Salariații se bucură de petrecerea firmei, organizată înainte de Crăciun

În unele companii din Iași se organizează, în preajma sărbătorilor, și petrecerile cu angajații. Unul dintre antreprenorii din Iași care va organiza o astfel de petrecere și va oferi prime de Crăciun spune că va acorda între 200 și 800 de lei, pachete și bani.

„Noi am stabilit aceste sume pentru un număr de 40 de angajați. Nu este mult, nici puțin. E la fel ca anul trecut. În funcție de poziția fiecăruia acordăm pachete cu produse și bani. Organizăm și petrecerea de Crăciun, cu toate cheltuielile achitate de noi. Salariații doar trebuie să se distreze”, susține Ionuț, un alt antreprenor din Iași.

Astfel, patronii marilor companii din Iași acordă prime de Crăciun și anul acesta.

Comentarii
  • Păi Stoian se lauda pe toate canalele media ca e miez..ca rupe Romania si Europa…ca e LEU…
    Acum..cand e de dat bani..cadouri angajatilor..adica celor care ii intretin business-ul .. e greu..a fost un an prost?
    Urmariti contul lui pe facebook…si o sa ziceti ca e nabab.

  • Bugetul va fi la fel ca anul trecut !, adica comparat cu inflatia reala mai mic cu 50% !, ori altfel spus ce ati cumparat anul trecut cu 100 de lei acum o sa scoateti sa platiti 200 !, aproximativ

  • Rodotex firma de gunoaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *