Prima pagină » Economic Local » Patronii firmelor din Iași au mai multe șanse să obțină tichetele din programul Rabla Plus 2024 în cadrul noii sesiuni
Patronii firmelor din Iași au mai multe șanse să obțină tichetele din programul Rabla Plus 2024 în cadrul noii sesiuni

Patronii firmelor din Iași au mai multe șanse să obțină tichetele din programul Rabla Plus 2024 în cadrul noii sesiuni

26 iul. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

O nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice în cadrul Programului Rabla Plus a fost deschisă de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Din Iași, s-au înscris zeci de proprietari în ediția precedentă

O nouă etapă de înscriere a patronilor din Iași în programul Rabla Plus 2024 a început. Sumele alocate pentru etapa a II-a de înscrieri, organizată în perioada 22 iulie – 18 august 2024, sunt următoarele: persoane juridice – 240.000.000 de lei buget, unități administrativ-teritoriale și instituțiile publice – 120.000.000 de lei buget. Înscrierile se realizează prin încărcarea în aplicația informatică a documentelor necesare, în limita sumelor alocate. De asemenea, în cadrul Programului Rabla Plus va fi organizată a III-a sesiune de înscriere, astfel: în etapa a III-a, care se va desfășura în perioada 19 august – 19 septembrie 2024, se vor putea înscrie persoane juridice. Bugetul este de 100.000.000 de lei pentru UAT-uri și instituții publice. În etapa a III-a, se vor putea înscrie și persoane fizice. Bugetul este de 100.000.000 de lei. În cadrul Programului Rabla Plus, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puțin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Persoanele juridice pot să mai obțină tichetele din programul Rabla Plus 2024

O nouă listă cu beneficiarii programului Rabla Plus a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Din Iași, au fost selectați pentru a primi voucherele atât persoane fizice, cât și persoane juridice. Primarii sau antreprenorii din Iași vor moderniza parcul auto. Astfel, edilul din comuna Țuțora va achiziționa trei mașini electrice noi sau hybrid cu trei vouchere în valoare 360.000 de lei. Primarul din comuna Costuleni va primi trei tichete în valoare de 360.000 de lei. Cu acestea va cumpăra trei mașini electrice noi. De asemenea, companiile private vor schimba parcul auto. Astfel, Vigma Antrepriza SRL va folosi două vouchere în valoare, 51.500 de lei. Cu acestea pot fi cumpărate două mașini noi. SC Sanda Automobile SRL primește opt vouchere în valoare de 204.000 de lei. Tichetele acordate în programul Rabla Plus pot fi utilizate în maximum 12 luni de la primirea lor.

Interesul ieșenilor pentru acest program este ridicat

Ieșenii au cumpărat mașini noi, atât electrice, cât și hibrid plug-in, cu voucherele obținute în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. În total, cu tichetele primite în sesiunea derulată în anul 2023, au fost achiziționate 1.057 de mașini și 41 de motociclete. Din Iași, s-au înscris la producători/dealeri 1.114 persoane. În programul Rabla Plus 2023 s-au înscris 459 de persoane fizice, fiind achiziționate 442 de mașini noi, din care 350 pur electrice și 92 hibrid plug-in, dar și opt motociclete electrice. Fiecare voucher primit de beneficiarii din Iași a fost utilizat pentru achiziția unui autoturism nou. Anul acesta, a scăzut numărul ieșenilor înscriși în cele două programe. Astfel, în programul Rabla Clasic 2024 s-au înscris la producători/dealeri auto 392 de persoane fizice, iar în Rabla Plus 2024 s-au înscris 109 persoane fizice din Iași. De asemenea, este deschisă o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele juridice, în programul Rabla Plus 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *