Prima pagină » Economic Local » Patronii firmelor din HoReCa din Iași fac angajări. Caută cameriste, ospătari și recepționer hotel
Patronii firmelor din HoReCa din Iași fac angajări. Caută cameriste, ospătari și recepționer hotel

Patronii firmelor din HoReCa din Iași fac angajări. Caută cameriste, ospătari și recepționer hotel

03 feb. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Patronii firmelor din domeniul HoReCa din Iași caută cameriste, ospătari și recepționer hotel. AJOFM Iași a publicat o nouă listă cu posturile disponibile în perioada 2-9 februarie 2022

Angajatorii din domeniul HoReCa din Iași au demarat recrutările de personal. Patronii caută 8 angajați, pe posturile de cameristă, ospătar și recepționer hotel. Astfel, Con Ted Company SRL angajează cameristă și recepționer hotel, Hotel Terra Iași caută angajați tot pentru aceleași posturi, iar Fulger Miralex SRL angajează 2 ospătari. Laura Perdun, directorul economic al Hotelului Orizont din Iași, spune că a angajat recent două persoane care au peste 45 de ani, având în total 45 de angajați.

”Am angajat o doamnă la spălătorie și un inginer. Am găsit destul de greu angajați. Acum, că domeniul și-a mai revenit, vom mai avea nevoie de personal, pentru că au fost reluate evenimentele. Avem rezervări pentru anul acesta, începând cu luna mai. Acum facem conferințe cu 30 la sută din capacitatea hotelului. Am rezistat în cei 2 ani de pandemie cu ajutorul subvențiilor primite de la stat, prin intermediul AJOFM (n.r. – Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă) Iași. În continuare aplicăm pentru măsura kuzerbeit, cel pentru programul redus de muncă”, susține Laura Perdun.

Patronii firmelor din HoR eCa din Iași au mai multe anunțuri de angajare

Din cauza pandemiei de COVID-19, patronii din domeniul HoReCa au făcut disponibilizări masive în anul 2020. Anul trecut, după ce au fost reluate parțial activitățile din hoteluri, restaurante și cafenele, patronii au căutat angajați și în continuare au nevoie de personal. Pentru a-i convinge să se angajeze, patronii din restaurante și baruri au mărit salariile, dar nici așa nu au găsit oamenii de care aveau nevoie.

AJOFM a publicat o nouă listă cu posturile disponibile în perioada 2-9 februarie 2022. Astfel, în domeniile comerț și servicii, angajatorii caută 128 de persoane pentru posturile de vânzătoare, lucrători comerciali, dar și psihologi, spălători de covoare. Astfel, Old School Cleaning SRL și Casa Auto Iași angajează spălători de covoare. Compania Petro SRL caută vânzători și lucrători comerciali. De asemenea, Petro SRL Textila SA caută manipulanți de marfă. Fiscontext Expert SRL angajează specialist în resurse umane, iar Katty Fashion și Confecții Integrate Moldova – tehnicieni în industria confecțiilor.

Antreprenorii din Iași pot accesa subvenții de la AJOFM

Una dintre măsurile care au avut succes în Iași în ultimul an este ”Sprijin pentru program flexibil de muncă (kurzarbeit)”, care înseamnă reducerea timpului de muncă a salariaților. Angajatorii din Iași au primit 1 milion de euro, ajutoare financiare acordate pentru perioada septembrie 2020-mai 2021. Măsura privind programul flexibil de muncă se derulează în continuare, astfel că angajatorii pot depune cererile la AJOFM în aceleași condiții ca până acum. Patronii pot opta pentru diminuarea programului de la 8 ore la 6 ore. Astfel, pentru 2 ore plătește angajatorul, iar pentru 6 ore, cât stă acasă angajatul, din bugetul asigurărilor de șomaj se suportă 75 la sută din diferența dintre salariul aferent pentru 8 ore și cel acordat de angajator pentru 2 ore.

Patronii firmelor din HoReCa din Iași care fac angajări în această perioadă pot depune cererile la AJOFM pentru a obține diverse subvenții de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *