Prima pagină » Economic Local » Patronii din Iași pun la dispoziția celor care vor să se angajeze 1.058 de locuri de muncă vacante
Patronii din Iași pun la dispoziția celor care vor să se angajeze 1.058 de locuri de muncă vacante

Patronii din Iași pun la dispoziția celor care vor să se angajeze 1.058 de locuri de muncă vacante

11 oct. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local

Patronii din Iași fac angajări în această perioadă. Numărul de locuri de muncă vacante a ajuns la 1.058 de posturi, cele mai multe oferte fiind în domeniile construcții și servicii. În aceste sectoare este o criză de personal de câțiva ani, antreprenorii având nevoie atât de muncitori calificați, cât și necalificați

Numărul locurilor de muncă vacante din Iași a crescut în ultima perioadă. Patronii din Iași pun la dispoziția celor care vor să se angajeze un număr de 1.058 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe posturi sunt în domeniile construcții și servicii. În aceste sectoare este o criză de personal de câțiva ani, antreprenorii având nevoie atât de muncitori calificați, cât și necalificați.

„Noi căutăm o vânzătoare. Avem mai multe chioșcuri cu produse alimentare. Nu am găsit pe nimeni care să muncească 8 ore pe zi, uneori și în weekend, în funcție de cum e tura. Nu acceptă salariul pe care îl acordăm, 3.000 de lei pe lună. Până la urmă, noi pregătim angajații noi, le oferim o pauză de masă, zilele libere de la stat. Nu suntem niște patroni care nu respectă angajații. Dar nu găsim pe nimeni”, spune Adrian Pricope, un antreprenor din Iași.

Patronii din Iași, din domeniul construcțiilor, fac angajări în această perioadă

Angajatorii din domeniul construcțiilor derulează proiecte imobiliare și au nevoie de angajați pe diverse posturi, precum dulgher, faianțar, electrician, inginer construcții, inginer ecolog, geodez sau inginer instalații pentru construcții. Salariile sunt cuprinse între 3.000 și 8.000 de lei lunar. Das SRL, Arcadis SRL, AG Steel Building & Cladding SRL au nevoie de ingineri. De asemenea, Construcții Hidrotehnice, Das SRL, Raba Ion și Păvălăscu Construct caută faianțari. În acest domeniu sunt disponibile 505 posturi vacante.

De asemenea, în servicii sunt 453 de posturi vacante. Angajatorii au nevoie de agenți de securitate, brutari, confecționeri sau șoferi. În funcție de postul ocupat și de experiența candidaților, aceștia pot primi între 2.500 și 6.000 de lei, lunar. Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” (UMF) Iași face mai multe angajări. Au fost scoase la concurs două posturi de administrator financiar în cadrul Direcției Programe pentru Dezvoltare Instituțională, Compartiment Implementare Proiecte.

Patronii din Iași primesc subvenții pentru șomerii angajați în 2024

Un număr de 914 angajatori din Iași, cu 1.170 de salariați, vor primi subvențiile de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași. Aceștia au angajat, începând cu 1 mai 2024, șomeri care au împlinit 50 de ani sau au între 16 și 29 de ani. Banii intră în conturi până la finalul acestei luni și pot ajunge până la 2.500 de lei pentru fiecare șomer angajat. Subvențiile lunare acordate de stat timp de 1 an acoperă jumătate din salariul persoanei nou-angajate, dar nu mai mult de 2.500 de lei. Iașul se află pe locul 2, la nivel național, ca sumă achitată beneficiarilor în 2024, fiind vorba de peste 4 milioane de lei. Potrivit OUG 92/2020, banii se dau pentru două categorii de vârstă. Pe de altă parte, patronii din Iași fac angajări în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`