Prima pagină » Local » Patronii din HoReCa s-au întâlnit cu reprezentanții ANPC. Cele două părți au discutat deschis despre problemele din domeniu și ultimele schimbări legislative – FOTO

Patronii din HoReCa s-au întâlnit cu reprezentanții ANPC. Cele două părți au discutat deschis despre problemele din domeniu și ultimele schimbări legislative – FOTO

18 apr. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Reprezentanții ANPC s-au întâlnit, pentru prima dată, cu patronii HoReCa din Iași, pentru a dezbate ultimele schimbări. După mai multe discuții, acest parteneriat a luat naștere pentru a elimina problemele din sistem

Ieri, 17 aprilie 2024, mai mulți proprietari de restaurante, cafenele și hoteluri s-au întâlnit cu reprezentanții ANPC la Prefectura Iași. Evenimentul a fost organizat pentru a se realiza o colaborare amiabilă între cele două părți, care pentru multă vreme au fost în antiteză. Participanții au fost mulțumiți de ceea ce s-a discutat și se așteaptă ca pe viitor să mai fie astfel de întruniri.

Patronii HoReCa colaborează cu inspectorii de la ANPC

În 2023, a fost înființată prima Asociație a Ospitalității din Iași, Consiliul Regional al Ospitalității Iași Hotrecc, care face parte din Federația Patronatelor din Industria Ospitalității România (FPIOR). Încă de anul trecut, asociațiile din 26 de județe din țară au discutat cu reprezentanții ANPC, pentru a colabora pe viitor, în vederea problemelor care apar în industria HoReCa.

„Această inițiativă nu este singulară, noi am mai discutat, la Brașov, despre bune practici, să facem un parteneriat oficial în acest demers. Pentru prima dată, am hotărât că nu este necesar să stăm pe baricade, deoarece suntem în aceeași barcă, urmărim același scop, bunăstarea clientului. Ei ne-au prezentat ultimele schimbări legislative, concluzii și puncte importante. A fost o discuție deschisă și amiabilă. Sunt foarte utile astfel de întâlniri, trebuie să devină o obișnuință pe viitor. Primul pas a fost făcut și noi suntem încrezători că vom continua pe drumul cel bun”, a transmis Lorin Drăgan, director executiv Hotrecc.

Participanții au fost foarte mulțumiți de cum au decurs lucrurile și au căzut de acord că astfel de întâlniri ar trebui să aibă loc cât mai des.

„Feedbackul a fost unul pozitiv din partea colegilor din domeniu, sunt bucuroși pentru această inițiativă. Desigur că a fost doar primul eveniment de acest fel, însă pe viitor vrem să ne organizăm mai bine, cu puncte exacte pe care vrem să le dezbatem. Noi nu vrem să ocolim legea sau să influențăm în vreun fel, un inspector știe cel mai bine cum trebuie să procedăm, iar el ne poate spune ce schimbări sunt necesare”, a mai adăugat Lorin Drăgan.

Vor mai fi colaborări și cu alte instituții

Reprezentanții HoReCa vor ca, pe viitor, inițiativa să prindă amploare, iar acum sunt așteptate mai multe instituții la discuții. Este posibil să fie organizate astfel de întâlniri de câteva ori pe an, însă nu a fost stabilit nimic oficial deocamdată.

„Deja am discutat și cu Prefectura, vrem ca pe viitor să vină și alte instituții la discuții, precum ISU. Dezvoltăm un parteneriat de viitor și sper ca toți să ne ia exemplul și să organizeze astfel de evenimente”, a încheiat reprezentantul Hotrecc.

Patronii HoReCa vor să continue colaborarea cu reprezentanții de la ANPC, pentru a își dezvolta afacerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024