Prima pagină » Actualitate » Patronii de pe litoral își umflă buzunarele datorită caniculei! Vânzările au explodat la apă și bere
Patronii de pe litoral își umflă buzunarele datorită caniculei! Vânzările au explodat la apă și bere

Patronii de pe litoral își umflă buzunarele datorită caniculei! Vânzările au explodat la apă și bere

16 iul. 2024, 09:50,
în Actualitate

Pe litoralul românesc, românii s-au îngrămădit pe plaje weekend-ul trecut. În aceste condiții, patronii de pe litoral își umflă buzunarele datorită caniculei. Zeci de mii de tineri au luat parte la festivalul Beach Please, în Costinești, iar asta s-a văzut în vânzările de la apă, bere și tărie. Acum, litoralul românesc este, pentru prima oară în istorie, sub cod roșu de caniculă.

Patronii de pe litoral își umflă buzunarele datorită caniculei

Canicula umple buzunarele patronilor de pe litoral. Peste 100.000 de romani au ajuns in acest weekend la mare. A fost cel mai aglomerat asta si datorita festivalurilor din sudul litoralului. Hotelierii se lauda cu un grad de ocupare de sută la sută, iar pe plaja la orele prânzului cu greu mai găseai un șezlong liber.

Din dorința de a pleca acasă cât mai bronzați, turiștii au ignorat sfaturile medicilor și au stat la plajă ore în șir, inclusiv în intervalele în care ar trebui să se retragă în camere. Acești, însă, spun că se protejează și se hidratează cu toate ca medicii afirma ca nu este bine să bei bere pe caniculă.

La beach baruri sau în magazinele de profil, apa și berea se vând aproape nonstop, iar la mare căutare sunt sucurile ori frappeurile cu multă gheață. În aceste condiții, este lesne de înțeles cum vânzările au crescut cu 40 la sută la apă și bere.

Din păcate, pentru turiști, dar spre binele comercianților, vin zile de foc pe litoralul românesc. De luni, litoralul a intrat, pentru prima dată, sub avertizare de cod roșu de caniculp. Asta înseamnă că temperaturile vor ajunge la amiază chiar și la 42 de grade la soare.

Alertă meteo de cod roșu

Luni, în cea mai mare parte a țării, valul de căldură a continuat să se intensifice. S-au înregistrat temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral au fost de 35-38 de grade.

Disconfortul termic va fi, zilele acestea, deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale. Miercuri va fi și mai cald, potrivit ANM.

Fenomenele vizate sunt val de căldură intens și persistent, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat, iar zonele afectate sunt Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, sudul Transilvaniei și al Crișanei.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22…24 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

În a doua parte a săptămânii valul de căldură se va restrânge treptat și va slăbi în intensitate, dar va mai fi caniculă și disconfort termic, cu precădere în jumătatea sudică a țării.

Așadar, patronii de pe litoralul își umflă buzunarele datorită caniculei, în timp ce românii nu știu ce să mai facă să se răcorească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *