Prima pagină » Titlurile zilei » Patronii de la Sedcom Libris vor să ridice o clădire de birouri în zona „zero” a Iașului, printre case! În ultimii ani au avut încasări de 20 de milioane de euro – FOTO

Patronii de la Sedcom Libris vor să ridice o clădire de birouri în zona „zero” a Iașului, printre case! În ultimii ani au avut încasări de 20 de milioane de euro – FOTO

10 iul. 2023, 02:00, 10 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

Familia Radu, care deține lanțul de librării Sedcom Libris, intenționează să investească în imobiliare. Pe strada Gându, în zona ultracentrală a Iașului urmează să construiască o clădire de birouri. Planul Urbanistic Zonal a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

Petru Radu (tatăl) și Petru Leonard Radu (fiul) vor să investească în imobiliare. Prin societatea Sedcom Libris SA, ce administrează un lanț de librării din Iași, a fost propus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui imobil ce va avea funcțiunea de birouri. Terenul de aproape 1.000 de metri pătrați este identificat pe strada Gându, nr. 8, în zona ultracentrală a Iașului, în apropiere de Hotel Majestic. Recent, proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași.

Deocamdată, rezoluția arhitecților nu a fost publicată. În zona menționată sunt admise clădiri cu regimul de înălțime P+3, dar rămâne de văzut ce indicatori urbanistici vor fi aprobați. Dacă proiectul va obține avizul de oportunitate, va fi suspus dezbaterii publice, urmând să fie inclus pe ordinea de zi a Consiliului Local, etapă premergătoare celei de autorizare. În acest moment, pe amplasament se află o locuință individuală ce este în stare destul de avansată de degradare.

Librăriile Sedcom Libris au încasat milioane de euro în ultimii ani

Contactat telefonic, Leonard Radu a precizat că va construi în funcție de aprobările CTATU.

„Intenționăm să construim, dar trebuie să vedem ce se poate face. Vom respecta regimul de înălțime din zonă. Vom da o utilitate în momentul în care se va ști ce se poate face. Deocamdată suntem la faza de proiectare. Acum sunt în concediu, nu mi s-a comunicat un rezultat”, a spus Leonard Radu.

Anul trecut, în firmă erau înregistrați 68 de angajați. La nivelul anului 2022, societatea a înregistrat datorii de aproape 18 milioane de lei. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentată o achiziție realizată de comuna Ciortești care a încheiat un contract cu Sedcom Libris pentru tipărirea unei monografii.

Și afaceristul Cătălin Drăgan așteaptă cu sufletul la gură

În cadrul CTATU a fost inclus și proiectul afaceristului Cătălin Drăgan, patronul societății Teomalis SRL. Afaceristul a inițiat un PUZ pentru construirea unei locuințe individuale cu regimul de înălțime D+P+2E. Suprafața de teren disponibilă este de 337 de metri pătrați și este identificată pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33 – 35, în apropierea Palatului de Justiție. Vecinii au arătat că imobilul este prea aproape de blocul 331 și că intenția dezvoltatorului nu era clară în ceea ce privea funcțiunea imobilului.

Anul trecut, proiectul a fost blocat în instanță pentru că nu avea avizul unic al Consiliului Județean Iași. Între timp, Cătălin Drăgan a reluat procesul de autorizare.

Comentarii
  • Leo RADU sau țeparul de la fisc. Mana in mana cu Grigoriu a falimentat si a distrus firme. Un jeg care angajeaza la libraria din Copou tinere pe care le testeaza la “pat”

  • Hoți familia Radu

  • Domnule Primar,dvs știi ca in acea zona nu exista loc de parcare?unde vreți sa dați aprobare de PUZ dacă pe aceea străduță îngustă abia încap 2 mașini,cum se poate construi spațiu de birou ,pe unde vor avea loc acele utilaje mari ?dar mașinile mici ? Nu va este rușine sa dați aprobări fără a merge la fata locului

  • Si taica-su a fost tot la fisc.Cum au ajuns ei sa fie proprietari, tata -fiu, cand ei nu aveau nici un ban?Prin excrocheriile batranului si mai apoi si a progeniturii.Au sediul vechi in Pacurari obtinut pe degeaba de la stat,nu le mai convine? Niste jegosi.

  • Lucrați la sedcom libris pe minimul pe economie.
    Înainte ne plângeam de regimul comunist infect. Astăzi ne plângem de regimul capitalist de cumetrie.
    De aceea romanii emigrează în număr mare.

  • La restaurantul de la Gară muncești ca sclavul pentru 1600 lei in mană. RUSINE, RUSINE!

  • Muncesti te te spetesti la crasma de la Gara. Au lipsa de personal si muncesti cate 12 ore( si cate patru zile la rand).Salariu de mizerie. Poate I .T .M -UL, Protectia Consumatorului se sesiseaza.Un control sa vada calitatea mancarii si cum te fura la orele lucrate.

  • Sa vezi ce te fura la tichetele de masa. Spun ca nu ai ore efectuate si iti da 2 bonuri. Sotia si-a dat demisia.

  • Ptr.Anonim.7.12
    La patroni de mana a saptea si salariile sunt pe masura.

  • Petru Radu a fost angajat la CUG IASI nu a lucrat la ANAF. Este un economist foarte bine pregatit profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *