Prima pagină » Razboi în Ucraina » Patron, câinele care ajuta soldaţii ucraineni a fost decorat de preşedintele Volodimir Zelenski – FOTO, VIDEO

Patron, câinele care ajuta soldaţii ucraineni a fost decorat de preşedintele Volodimir Zelenski – FOTO, VIDEO

09 mai 2022, 10:38,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Patron, câinele care ajuta soldaţii ucraineni în război a fost decorat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru serviciile sale dedicate.

Patrupedul fiind într-o echipă a Serviciului de Stat de Urgenţă a descoperit circa 150 de muniţii.

Patron, câinele care ajuta soldaţii ucraineni, decorat de Volodimir Zelenski pentru dedicarea să

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să-l decoreze pe cel mai faimos câine al ţării pe care o conduce. Patron a fost premiat pentru dăruirea să.

Reamintim faptul că Patron, un câine din rasa Jack Russell Terrier, a devenit o figură naţională de la debutul invaziei ruse pentru munca sa cu echipele de eliminare a minelor din oraşul Cernigău.

Conform autorităţilor, el este creditat că a descoperit 150 de muniţii ca parte dintr-o echipă care îşi desfăşoară activitatea pentru Serviciul de Stat de Urgenţă.

Volodimir Zelenski i-a înmânat lui Patron şi proprietarului său, Mihailo Iliev, premiul de stat „Pentru servicii dedicate” în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau. Echipa de deminare de la Cernigău a utilizat tehnologia canadiană în activitatea sa.

De asemenea, la ceremonia de duminică, premierul Justin Trudeau a părut să îşi caute buzunarele după bunătăţi, însă fără succes, scrie agenția de presă CNN.

La apariţiile anterioare în presă, Patron pare să nu fi fost impresionat de atenţia pe care a generat-o munca sa.

Patron, cel mai faimos câine din Ucraina

În armata Ucrainei pe lângă soldaţi se regăsesc şi câini eroi. Patron (Glonţ tradus în limba romană) depistează minele îngropate în pământ puse de armata rusă. Căţelul se deplasează pe teren echipat cu o vestă militară ucraineană de dimensiuni mici şi găseşte nenumărate mine.

Acesta a fost fotografiat, iar imaginile au făcut înconjurul lumii mai ales după ce a fost publicată iniţial pe forumul Reddit, potrivit Daily Star.

Glonţ a fost observat cum se uita cu încântare la o mină rusească aflată la sol. Patron are doi ani şi ”îi place brânza și să găsească minele terestre rusești lângă Cernihiv, Ucraina”, au transmis ucrainenii. Salvatorii din Cernihiv au publicat o fotografie cu acest câine şi au menţionat că face parte din echipa pirotehnică.

“Faceți cunoștință cu Patron. Are vârsta de doi ani. Este un suflet mare și este mascota pirotehniștilor noștri din Cernihiv. Îi însoțește întotdeauna peste tot. Apropo, îi place brânza, așa că băieții noștri îl recompensează uneori”, au scris salvatorii ucraineni.

Toi, un alt câine erou. Patrupedul este la SAS

Reamintim faptul că Toi este un alt câine erou. De această dată, Toi este un câine poliţist de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Iaşi. Acesta participă la misiuni şi concursuri de câţiva ani şi este considerat cel mai bun câine poliţist din România.

Primul stagiu de pregătire a avut loc în când Toi avea doar 5 luni. Patrupedul este însoţit de coechipierul său, conducătorul canin Vlad.

Astfel, având în vedere faptul că Patron, câinele care ajuta soldații ucraineni, și-a desfășurat impecabil misiunile, președintele Volodimir Zelenski l-a decorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *