Prima pagină » Titlurile zilei » Patroana ”Fidelia Casa” din Iași, Loredana Acasandrei, închiriază casa cu 2.000 de lei pe noapte. ”Am avut deja rezervări”

Patroana ”Fidelia Casa” din Iași, Loredana Acasandrei, închiriază casa cu 2.000 de lei pe noapte. ”Am avut deja rezervări”

05 apr. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Titlurile zilei

Loredana Acasandrei, patroana ”Fidelia Casa”, a construit în Iași o pensiune tradițională pe care o închiriază cu 2.000 de lei pe noapte. Specialiștii estimează investiția la cel puțin 200.000 de euro

Loredana Acasandrei, unul dintre asociații ”Fidelia Casa”, agenție imobiliară din Iași, a construit în satul Poiana cu Cetate, din comuna Grajduri, o casă în stil tradițional, denumită „Casa cu maci”. Construcția are 5 camere, 5 băi, două bucătării, din care una este de vară, o terasă de 40 de metri pătrați, 1.000 de metri pătrați de teren și spațiu pentru parcat atât mașinile personale, cât și cele ale oaspeților. Loredana Acasandrei spune că ideea o are de mai mulți ani, însă totul s-a concretizat în anul 2021.

”Pensiunea am făcut-o după cum ne-am imaginat-o eu și soțul meu. Nu am apelat la vreun arhitect, ci am construit-o așa cum am crezut noi. Pensiunea combină tradiționalul cu modernul. Avem în pensiune și obiecte colecționate, altele primite. Am cufere vechi de cel puțin 200 de ani aduse din țară, din Franța. Noi am intenționat să facem pensiunea așa cum ne bucură nouă sufletul, dar să-i bucurăm și pe alții. Eu sunt pasionată de mulți ani de aceste obiecte tradiționale și de aceea le-am colecționat. Am făcut totul de la zero, iar investiția este una destul de mare. Vă dați seama că nu e așa ieftin să faci o pensiune”, spune Loredana Acasandrei, patroana ”Fidelia Casa”.

Loredana Acasandrei, patroana ”Fidelia Casa”, spune că turiștii caută pensiuni în zone retrase

Pensiunea a fost deschisă anul trecut, iar o parte dintre clienții care au vrut să vină în Iași, să se relaxeze și să uite de pandemie au ales pensiunea ”Casa cu maci” pentru că este într-o zonă liniștită. Pentru închirierea pensiunii clienții plătesc 2.000 de lei pentru o noapte, 3.500 de lei pentru două nopți și 4.500 de lei pentru 3 nopți.

”Am avut deja rezervări. Au fost 7-8 familii care au vrut să se bucure de această zonă, care am observat că e căutată de turiști pentru că e liniștită. Noi avem și solicitări din partea persoanelor care vin la nuntă pe Valea Sânzienelor, unde este amenajată sala pentru evenimente, și vor să se cazeze la noi. De Paște vom avea reduceri pentru cei care vor să petreacă sărbătorile aici. Urmează să amenajăm spațiul din spate, unde va fi iazul, vor fi căpițe cu fân, ca la țară, care să ne amintească de copilărie. Avem grădina în față, am amenajat și zona aceasta și turiștilor le-a plăcut. Vrem să facem și un țarc pentru iepurași, pentru copii”, mai spune Loredana Acasandrei, unul dintre asociații ”Fidelia Casa”.

Ieșeanca este în companie de aproape 20 de ani fiind asociată în firmă alături de Cristian Diaconu. În anul 2020, în primul an de pandemie, ieșenii au renunțat la case și apartamente și s-au dus să se relaxeze în mediul rural.

Turiștii care vin în satul Poiana cu Cetate au parte de experiențe unice

În pensiunea ”Casa cu maci”, din comuna Grajduri, predomină picturile cu maci, care pot fi văzute atât în exteriorul casei, la geamuri sau uși, dar și în interior. Loredana a amenajat și un cuptor tradițional din lut, iar lângă cuptor este amenajat un pat tot din lut, cu plapumă din paie. Astfel, cei care vor să se odihnească pe acest pat trăiesc o experiență unică. Cei care au copilărit la țară și vor să-și aducă aminte de această perioadă, au venit la această pensiune, spune Loredana Acasandrei. Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare povestea casei unicat din Iași. Venera și Dumitru Ghinea, doi pensionari din Iași, iubitori de folclor și tradiție, au construit în satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, o căsuță care pare desprinsă din povești. Cei care trec prin fața locuinței lor se opresc pentru a admira căsuța și a face fotografii, iar alții au fost interesați să o cumpere.

Familia Ghinea poate fi un exemplu pentru viitoarele generații care vor să transmită mai departe tradițiile românești. Ca și familia Ghinea, Loredana Acasandrei, patroana ”Fidelia Casa” a vrut să păstreze cât mai multe elemente tradiționale în pensiunea din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 decembrie 2024
25 decembrie 2024