Prima pagină » Razboi în Ucraina » Patriarhul Kiril, despre războiul din Ucraina: „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa” – VIDEO

Patriarhul Kiril, despre războiul din Ucraina: „Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa” – VIDEO

23 sept. 2022, 10:32, 9 ,
în Razboi în Ucraina

Patriarhul Kiril îndeamnă populaţia rusă să meargă la război, după ce miercuri, 21 septembrie, Vladimir Putin a anunţat mobilizare militară parţială. În acest sens, şeful Bisericii Ortodoxe ruse i-a încurajat pe cei mobilizaţi să nu le fie frică de moarte, promiţându-le glorie şi viaţa veşnică.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a afirmat Kiril.

Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia

Patriarhul Kiril, despre mobilizarea la război

După anunţul mobilizării parţiale a populaţiei ruse, Patriarhul Kiril s-a arătat de partea războiului şi încurajează ruşii să meargă la înrolare cu fruntea sus. Toate acestea în contextul în care, anterior, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe ruși să nu-i considere pe ucraineni dușmani.

„Astăzi, Patria noastră, Rusia, Rusia istorică, trece prin încercări grele. Știm ce se întâmplă în Ucraina. Știm ce pericol planează asupra poporului ucrainean, pe care încearcă să îl reformeze, să facă un stat care este contrar Rusiei, ostil Rusiei. Este foarte important ca în inimile noastre să nu existe sentimentul că există un dușman. Trebuie să ne rugăm astăzi ca Domnul să întărească sentimentele frățești ale popoarelor din Sfânta Rusie, astfel încât unitatea Bisericii noastre să devină și mai puternică, ceea ce este cu adevărat o garanție a păcii în întinderile Rusiei – motiv pentru care prăbușirea țării noastre a început cu încercări de a rupe Biserica, de a crea schisme și separări. Dușmanul știa că acest punct trebuie lovit. Și, deși am suferit pierderi și în Ucraina a apărut o schismă periculoasă, păcătoasă și fără har, dar în același timp credința ortodoxă este păstrată acolo”, a afirmat Kiril.

Până în acest moment, rușii s-au arătat speriați de mobilizare și au început deja să ia cu asalt rețelele de socializare și motoarele de căutare. Astfel că, printre cele mai frecvente căutări sunt cele despre sfaturi cum poți să-ți rupi mâna, acasă și în siguranță.

Mobilizare parțială la Kremlin

Reiteram faptul că în dimineaţa zilei de 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în țară. Într-o alocuțiune adresată rușilor, liderul de la Kremlin a menționat că linia de contact în zona de operațiune militară specială „depășește o mie de kilometri”, forțele aliate confruntându-se „nu doar cu formațiuni neonaziste, ci de fapt cu întreaga mașinărie militară a Occidentului colectiv”, care amenință însăși existența Rusiei.

De altfel, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării și vor fi supuși unui antrenament înainte de a fi trimiși în zona „operațiunii militare speciale”. Totodată, se pare că studenții și recruții nu vor fi chemați, ci doar cetățenii care au efectuat serviciul militar și au o specializare profesională militară vor fi mobilizați. Șeful armatei ruse a subliniat de asemenea că mobilizarea se face în primul rând pentru a controla teritoriile eliberate în timpul operațiunii speciale.

Cu toate acestea, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului și a mai explicat că oamenii „vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați”.

Și capetele bisericești din Rusia și-au exprimat opinia față de această mobilizare, de vreme ce ce și Patriarhul Kiril s-a arătat a fi de partea războiului, încurajând populația la înrolare.

Comentarii
  • Kiril, patriarhul KGB cu avere de 4 miliarde de dolari, într-o țară unde preoții au salarii de 450 de dolari. Biserica Rusă face bișniță cu țigări, alcool, pietre prețioase, funcționează ca un clan mafiot și exportă intoleranță fost agent KGB cunoscut sub indicativul Mihailov.Capul Bisericii Ortodoxe Ruse are propria sa avere personală, separată de cea a instituției pe care o păstorește, și care cuprinde iahturi de lux, avioane, proprietăți, ansambluri rezidențiale (atât pe numele lui, cât și ale rudelor), obiecte foarte scumpe.

  • Criminal de rzboi îndemnînd la asasinarea oamenilor nevinovați de către bolșevic–

  • Asta nu poate fi numit ,,crestin”.
    In cel mai bun caz,un bandit.

  • Nu e „crestin” .. e doar ortodox .. ortodoxia s-a separat de crestinism si de principiile crestinismului de mult timp .. au devenit doar un accesoriu politic …

  • sugi mielu @@

  • Si in Romania la Sfanta Slujba Preotul spune ca, AVEREA este in CERURI pentru prostime el are Vila Masini Bengoase. Se pare ca, oamenii accepta orice Ineptie.

  • Futu-ti urechile mati sa iti fut de satana ordinara !
    Du-te tu la razboi si nu uita sa iti lasi averea, pt ucrainieni !
    Ati omorat copii si ati distrus tot ce v-a iesit in cale ! Violatori nenorociti ce sunteti !
    In iad ajungi leprosule kiril, cap de DRAC !

  • Mortii mati Satana putinista! Sa fie omorât si sa i se confiste toata averea data de Putin din banii Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
18 septembrie 2024
18 septembrie 2024