Prima pagină » International » Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat dezaprobarea față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. „Spectacole ofensive pentru creștinism și Sfânta Evanghelie”
Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat dezaprobarea față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. „Spectacole ofensive pentru creștinism și Sfânta Evanghelie”

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și-a exprimat dezaprobarea față de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. „Spectacole ofensive pentru creștinism și Sfânta Evanghelie”

31 iul. 2024, 23:41,
BZI.ro, în International

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a exprimat recent dezaprobarea față de unele aspecte ale ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, considerând că unele spectacole prezentate au fost ofensive pentru creștinism și pentru libertatea religioasă.

În timpul ceremoniei de deschidere de la 26 iulie, secvenţa care a creat controverse, intitulată ‘Festivite’ (‘Sărbătoare’), începe cu imaginea unui grup de persoane la o masă, inclusiv mai multe drag queens celebre, evocând ultima cină a lui Iisus cu apostolii săi.

Sub conducerea DJ-ului francez Barbara Butch, activistă feministă şi lesbiană, au defilat apoi mai multe modele, printre care şi femeia transgender Raya Martigny. Mulți au interpretat această scenă ca pe o batjocură la adresa Cinei cea de Taină.

„Spectacole ofensive pentru creștinism și Sfânta Evanghelie”

Într-o declarație publică, acesta a subliniat că astfel de imagini nu contribuie la progres, ci mai degrabă aduc discreditare unui eveniment care ar trebui să celebreze istoria și cultura țării gazdă, promovând mesaje pozitive la nivel global.

„Jocurile Olimpice sunt un eveniment sportiv de prim rang, care atrage interesul a milioane de oameni din fiecare colț al globului, iar ceremonia de deschidere a acestora este de mare importanță, deoarece servește la evidențierea istoriei și a culturii țării gazdă și la răspândirea mesajelor pozitive la nivel global.

Cu mare tristețe am urmărit în cadrul ceremoniei de la Paris spectacole ofensive pentru creștinism și Sfânta Evanghelie, dar și pentru fiecare persoană civilizată, care recunoaște dreptul libertății religioase și de a respecta simbolurile credinței fiecăruia.
Aceste imagini nu numai că nu au luminat ceremonia, ci chiar au pătat-o. Nu este un progres să hulim pe Dumnezeu și nici dreptul să insultăm credințele religioase ale semenilor noștri.

Exprimarea spontană a dezgustului și dezaprobării din partea lumii, sperăm, a transmis un mesaj suficient de tare factorilor de decizie și este o sursă de speranță pentru evitarea unor acțiuni similare în viitor”, a precizat Patriarhul Ecumenic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *