Prima pagină » Actualitate » Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID-19: ”Toate datele sunt confidențiale”
Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID-19: ”Toate datele sunt confidențiale”

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID-19: ”Toate datele sunt confidențiale”

24 nov. 2021, 15:38,
Roxana Butuc, în Actualitate

Astăzi, 24 noiembrie 2021, după ședința comună solemnă din Parlament dedicată Zilei Naționale a României -1 Decembrie, Patriarhul Daniel a anunțat faptul că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus.

Ședința solemnă a fost deschisă prin intornarea Imnului Național al României iar pe lângă participarea membrilor Camerei Deputaților și cei din Senat, au mai fost invitați și alte persoane importante, precum Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunțat faptul că s-a vaccinat anti-COVID-19

Imediat după ce a ieșit de la ședința solemnă la care a fost invitat, Patriarhul Daniel a declarat jurnaliștilor faptul că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus cum ambele doze, dar nu dorește să ofere mai multe informații, întrucât acestea sunt confidențiale, în special făcându-se referire la serul cu care acesta s-a imunizat. Aceasta nu a fost prima dată când a fost întrebat despre vaccin, în trecut argumentând faptul că nu are recomandare de la medic.

”Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a spus Patriarhul Daniel.

”Toate datele sunt confidențiale”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Patriarhul Daniel susține campania de vaccinare anti-COVID-19

În vara anului 2021, Patriarhul Daniel a făcut mai multe declarații prin purtătorul său de cuvânt prin care susținea campania și încurajează persoanele să se vaccineze împotriva noului coronvirus. Cu toate astea, Patriarhul Daniel abia acum s-a inoculat.

” Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.” Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta. Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”, a declarat Vasile Bănescu.

Ședința solemnă de Parlament dedicată Zilei Naționale a României

Miercuri, 24 noiembrie 2021, a avut loc ședința comună solemnă dedicată Zilei Naționale a Românien – 1 Decembrie. La aceasta au particiapat mai mulți invitați însă președintele României Klaus Iohannis și Florin Cîțu nu au participat.

Mai mult, în cadrul ședinței, vor fi rostite și alocuțiuni susținute de președinții ambelor Camere legislative dar și de către reprezentanți ai grupurilor parlamentare.

De asemenea, alți invitați au fost membrii Guvernului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, guvernatorul Băncii Naționale Române, Mugur Isărescu, preşedinţii Curţii Constituţionale, Inalta Curte de Casație și Justiție, Serviciul Român de Informație, Serviciul de Informație Externe, Serviciul de Protecție și Pază şi Serviciul de Telecomunicații Speciale, președinții Curţii de Conturi și mulți alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *