Prima pagină » International » Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit din cauza COVID-19

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe a murit din cauza COVID-19

20 nov. 2020, 12:02,
BZI.ro, în International

Doliu în Biserica Ortodoxă Sârbă! Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat vineri, 20 noiembrie, în urma infectării cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut de preşedintele sârb Aleksandar Vucic pe contul său oficial de Instagram, potrivit Reuters.

„Am fost onorat să vă cunosc. Oameni ca Preafericirea Voastră nu pleacă niciodată”, a scris Aleksandar Vucic sub o fotografie în alb-negru a patriarhului.

Patriarhul Irineu al Serbiei, depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 4 noiembrie

Patriarhul Irineu al Serbiei, în vârstă de 90 de ani, un conservator care exercita şi o influenţă politică majoră, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 4 noiembrie, fiind internat de atunci într-un spital militar din Belgrad.

Cu câteva zile înainte, Patriarhul Irineu a ținut slujba religioasă după moartea mitropolitului din Muntenegru, în prezenta unei mulțimi de oameni. Credincioșii au venit în număr mare la slujbă, nu au purtat mască de protecție și au sărutat trupul mitropolitului Amfilohije Radovic.

Mitropolitul Muntenegrului a evitat în repetate rânduri purtarea măștii și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

Părintele Ghelasie Ţepeş, fost ucenic al lui Arsenie Boca, a murit din cauza COVID-19

Părintele Ghelasie Țepeș, fost ucenic al lui Arsenie Boca,  a murit fiind răpus de COVID-19. Infectat cu coronavirus, Ghelasie Țepeș a trecut la cele veșnice la doar 58 de ani. S-a stins din viaţa pe patul unui spital din Târgu Mureș.

Părintele Ghelasie Țepeș a muriy răpus de COVID-19. Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Dimitrie din Sighişoara a trecut la cele veşnice după o luptă grea cu virusul care a făcut prăpăd la nivel mondial. De menţionat este faptul că acesta este fost ucenic al părintelui Arsenie Bova şi a pus bazele aşezământului monahal de la Sighițoara. La aflarea veştii, zeci de oameni au venit la priveghiul acestuia pentru a-şi exprima condoleanţele şi sincerele regrete.

Îndoliat, Părintele Calistrat Chifan, stareţul Mănăstirii de la Vladiceni a postat un filmuleţ în care apare stând de vorbă cu cel care a fost Ghelasie Țepeș.

Cei doi au fost filmaţi în timp ce vorbeam despre întâmplări petrecute în viaţa acestora. Părintele povestea despre experienţa trăită alături de Arsenie Boca. Părintele Ghelasie Ţepeş  afirma că se ruga să nu intre nimeni în ias din cauza păcatelor lui.

Petru Gherghel, fostul episcop catolic de la Iași, infectat cu Covid-19

Petru Gherghel, fostul episcop catolic de la Iași, a transmis că se simte bine și speră că Dumnezeu îl va ajuta să se întoarcă acasă întărit după ce a fost confirmat pozitiv cu virusul Covid-19.

„Dragi confrați întru episcopat, confrați preoți, persoane consacrate… dragi prieteni,
Vă mulțumesc mult pentru comuniune, rugăciuni și încurajări, pe care mi le-ați transmis pe diferite căi. Îl rog pe Dumnezeu să vă răsplătească pe toți pentru aducere aminte și pentru solidaritate și la bine și la greu. Mulțumesc lui Dumnezeu că pot spune că mi-au făcut bine rugăciunea și urarea tuturor și sper să mă reîntorc acasă întărit. Tuturor, pace și binecuvântare de la Domnul prin mijlocirea Măicuței noastre Cerești. Al vostru mereu”, a transmis Petru Gherghel, fostul episcop catolic de la Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *