Prima pagină » National » Pățania unui pensionar de 80 de ani! A chemat poliția după ce nu și-a mai găsit zecile de mii de euro îngropate în grădină
Pățania unui pensionar de 80 de ani! A chemat poliția după ce nu și-a mai găsit zecile de mii de euro îngropate în grădină

Pățania unui pensionar de 80 de ani! A chemat poliția după ce nu și-a mai găsit zecile de mii de euro îngropate în grădină

20 aug. 2024, 22:40,
în National

Un pensionar din Tiraspol a trecut prin clipe de groază când a descoperit că economiile sale, de 20.000 de dolari și 4.000 de euro, îngropate într-un borcan în propria curte, dispăruseră fără urmă. Temându-se că ar fi fost victima unui furt, bărbatul a contactat imediat autoritățile, care au intervenit rapid pentru a investiga, potrivit stiripesurse.md.

Conform sursei menționate, pensionarul, îngrijorat de siguranța sumelor mari de bani, a decis să le îngroape în grădina sa, într-un loc marcat pentru a-l găsi ușor mai târziu. Însă, când a revenit, a constatat că, deși marcajul era la locul său, borcanul dispăruse. Speriat că banii săi ar fi putut fi furați, a cerut ajutorul poliției.

Polițiștii sosiți la fața locului au început să sape în grădină, ghidați de indicațiile bărbatului. După câteva ore de căutări, au găsit „comoara” la aproximativ un metru și jumătate distanță de locul inițial. Se pare că marcajul fusese mutat ușor de vânt, ceea ce a dus la confuzia pensionarului.

Bărbatul a fost extrem de ușurat la recuperarea banilor și a promis că, în viitor, va adopta o metodă mai sigură pentru a-și proteja economiile, evitând astfel asemenea sperieturi.

Bărbaţi prinşi după ce au furat de la un pensionar peste 8.000 de euro

Într-un alt caz, trei bărbați din județele Mureș și Argeș au fost prinși la o lună după ce au tâlhărit un pensionar de 71 de ani din Bistrița, furându-i bani și bijuterii în valoare de 8.400 de euro, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud.

Cei trei suspecți, cu vârste între 27 și 39 de ani, au fost reținuți în urma unor percheziții efectuate în județul Mureș.

Pe 26 iunie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Bistrița au desfășurat două percheziții domiciliare în județul Mureș, la locuințele unor persoane suspectate de tâlhărie calificată. Incidentul s-a petrecut pe 24 mai, când un bărbat de 71 de ani din Bistrița a sesizat că i-au fost furate din locuință bani și bijuterii. Polițiștii au descoperit că bărbatul a deschis poarta pentru trei bărbați, care l-au împins, au pătruns în casă și l-au împiedicat să folosească telefonul, timp în care au furat 3.000 de euro, 15.000 de lei și bijuterii în valoare de aproximativ 12.000 de lei, apoi au fugit cu un autoturism.

La percheziții au fost descoperite și ridicate mai multe obiecte de probă. Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați Parchetului de lângă Judecătoria Bistrița pentru noi măsuri preventive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul mai multor unități de poliție din Bistrița-Năsăud și Mureș, precum și de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Polițiștii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului și documentarea activității infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024