Prima pagină » Sanatate » Păstura – Beneficii ale curei cu păstură

Păstura – Beneficii ale curei cu păstură

01 mart. 2022, 10:04,
BZI.ro, în Sanatate

Păstura ne poate aduce multe beneficii, totuși nu foarte multă lume cunoaște acest lucru. Acest termen nu este unul cu care ne întâlnim foarte des, dar așa cum susțin și medicii specialiști, această cură are multe și diverse proprietăți benefice sănătății organismului nostru.

Ce este păstura

Deoarece este un termen mai puțin utilizat în viața de zi cu zi, nu foarte multă lume îl știe. Desigur, cei mai apropiați de viața tradițională la țară, și mai ales de apicultură, cu siguranță cunosc însemnătatea acestui cuvânt.

Păstura care mai este denumită în popor „pâinea albinelor” este de fapt, polenul fermentat în stup. Procesul este în întregime normal și natural, și începe de la un polen de calitate superioară care are multe enzime și microorganisme benefice. După ce polenul este colectat, albinele îl vor prelucra și acesta va rămâne la fermentat pentru aproximativ trei luni, înconjurat de mierea de albine. Există mai mulți factori care influențează și ajută acest proces, cum ar fi temperatura propice și umiditatea potrivită.  După ce trece perioada de fermentare, acesta va fi oficial considerat păstură.

Specialiștii consideră că păstura este chiar mult mai benefică organismului uman decât este polenul în sine.

pastura in fagure

Păstura care mai este denumită în popor „pâinea albinelor” este de fapt, polenul fermentat în stup

Păstura, beneficii – De ce boli ne ferește aceasta

În primul rând, polenul superior fermentat este foarte benefic în „curățarea” organismului, sau mai bine spus în detoxifiere. Acesta este unul dintre cele mai recomandate suplimente alimentare pentru detoxifierea organismului. Prin acest proces, eliminăm toxinele pe care le-am acumulat.

Acesta se folosește cu acest scop și în cazul în care o persoană suferă de boli ale ficatului (precum hepatita sau ciroza) și boli ale sistemului digestiv. Tocmai datorită faptului că este un adjuvant foarte bun al detoxifierii, acesta ne poate reechilibra și flora intestinală.

Păstura poate chiar limita unele efecte pe care alcoolul și tutunul le au asupra noastră pentru că ajută la regenerarea ficatului și a plămânilor.

pastura

Polenul superior fermentat este foarte benefic în „curățarea” organismului

Este important ca persoanele care au colesterolul peste limita normală, să consume păstura. Acesta are anumite beneficii chiar și în acest caz. De asemenea, poate preveni sau limita riscul unui atac cerebral. Pâinea albinelor chiar stimulează creierul, iar atenția și concentrarea noastră vor fi mai crescute. Poate preveni și apariția bolii Alzheimer.

Bolile de inimă și atacurile de cord sunt destul de frecvente în rândul oamenilor. Păstura are în componența sa anumite minerale, nutrienți care vor preveni atacul de cord. Așadar, riscul este mult mai scăzut. Acest lucru este posibil deoarece pâinea albinelor ajută celulele roșii din sânge să se formeze. De asemenea, polenul fermentat are și un conținut bogat de vitamina E care poate întări inima.

Per total, păstura poate îmbunătății și sistemul imunitar. Multe afecțiuni apar în urma unui sistem imunitar slăbit, de aceea păstura ne poate feri de mai multe boli.

Acesta poate lupta chiar și împotriva tumorilor și este benefică chiar și pentru îngrijirea pielii.

pastura

Per total, păstura poate îmbunătății și sistemul imunitar

Cum se ține cura cu păstură

În funcție de recomandări sau de preferințele persoanei, această cură se poate ține timp de o lună sau chiar timp de șase luni. Unii recomandă cura pe parcursul unui an întreg.

Copii pot consuma câte o linguriță pe zi, iar adulți o lingură de dimensiuni normale. Aceasta se administrează cu jumătate de oră după micul dejun, în fiecare dimineață.

Așadar, păstura are multe beneficii asupra corpului uman, de la sistemul imunitar, până la întreținerea pielii.

albine pe fagure

Unii recomandă chiar cura pe parcursul unui an întreg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *