Dacă vrem să îi impresionăm pe cei dragi cu o mâncare aromată, gustoasă și cu un aspect deosebit, putem pregăti un păstrăv somonat la cuptor. Acesta este ideal de servit la mesele festive alături de alte bucate alese. Iată rețeta cu care vei obține un preparat rafinat, pe placul tuturor celor de la masă.
Păstrăv somonat la cuptor
Când vine vorba de preparatele culinare din pește, gospodinele se întrec în tot felul de rețete și trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi este păstrăvul somonat gătit la cuptor cu cartofi natur și lămâie. Rețeta poate părea complicată, dar dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat. Păstrăvul somonat la cuptor are o savoare deosebită, o textură și o aromă aparte, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, vom obține un adevărat deliciu culinar.
Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acesta este sățios, gustos și merge servit la orice masă și la orice ocazie. Escalopul de pui este o mâncare sățioasă, sănătoasă și merge perfect cu o mămăliguță sau cu o pâine de casă pufoasă. Pentru escalopul de pui cu ciuperci vom avea nevoie de 1 piept de pui, sare, piper, 2 linguri de făină, jumătate de pahar de vin alb, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 400 g de ciuperci, 200 ml de smântână, pătrunjel, ulei și 2 linguri de unt.
La fel de bine putem pregăti și o salată de ton grecească sau o salată de orez cu ton. Acestea sunt sățioase și recomandate și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Pentru salata de ton grecească vom avea nevoie de 1 conservă mare de ton, 3 ouă fierte, 1 salată verde, 2 ardei grași, 100 g de boabe de porumb, 1 castravete proaspăt, 1 ceapă roșie, 100 g de măsline negre, 100 g de brânză de oi, iar pentru dressing vom folosi 100 ml de oțet balsamic, 100 ml de ulei, 100 ml de vin alb, 1 linguriță de zahăr, sare, piper și busuioc după gust.
Păstrăvul somonat la cuptor este savuros și poate fi servit la zi aniversată alături de alte bucate alese. Rețeta este la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de secretele marilor bucătari și adăugăm câteva condimente inedite, la final vom obține un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Rețeta cu care vei pregăti un preparat delicios
Pentru un savuros păstrăv somonat la cuptor vom avea nevoie de 4 bucăți de file de pește păstrăv somonat, 6 cartofi, 50 g de parmezan, 1 legătură de pătrunjel, sare și piper după gust.
Se spală peștele, se lasă la scurs, apoi se condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. Se bagă peștele la cuptor timp de 30 de minute. Între timp se curăță cartofii de coajă, se pun la fiert, iar când sunt gata se lasă la scurs și se condimentează cu sare, parmezan și pătrunjel proaspăt tocat.
Se scoate peștele din cuptor, se lasă ușor la răcit și se servește împreună cu cartofii natur. Acest preparat culinar este delicios, aromat și merge de minune la mesele festive alături de alte bucate alese.
Păstrăvul somonat la cuptor este gustos, fraged și aromat, iar dacă îl pregătim după rețeta marilor bucătari, la final vom obține un adevărat deliciu.