Prima pagină » Culinar » Păstrăv la grătar cu sos grecesc de lămâie. O nebunie de rețetă!

Păstrăv la grătar cu sos grecesc de lămâie. O nebunie de rețetă!

25 mart. 2024, 14:26,
în Culinar

Păstrăvul la grătar cu sos grecesc de lămâie este o modalitate sănătoasă, ușoară și plină de gust de a te bucura de peștele proaspăt. Este nevoie de foarte puțin timp pentru pregătire iar un avantaj al gătitului pe grătar înseamnă că nu vei avea mult de curățat după!

Păstrăv la grătar cu sos Ladolemono

Dacă ai avut vreodată ocazia să vizitezi Grecia, și în special insulele grecești, știi că acolo poți găsi pește proaspăt din abundență. De cele mai multe ori, acesta este expus la intrarea în restaurant, și îți poți da seama de cât de proaspăt este doar privindu-l.

Nu este nimic complicat în modul în care este pregătită această rețetă de păstrăv. De fapt, este foarte simplu. Peștele este ușor condimentat cu sare, piper și puțin ulei de măsline extra virgin și apoi este gătit la grătar. Se recomandă a fi servit cu puțină lămâie proaspătă alături și, de obicei, este însoțit de sos ladolemono. Achiziționează pește care a fost deja curățat. Acest lucru îți va ușura procesul de gătire și astfel vei avea mai mult timp să te bucuri de o masă relaxantă și sănătoasă cu familia și prietenii.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 4 păstrăvi întregi, de aproximativ 340-400 de grame fiecare, ulei de măsline extra virgin pentru uns, sare de mare și piper proaspăt măcinat, după gust. Sosul ladolemono este, fără îndoială, printre cele mai populare sosuri din bucătăria grecească. Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de ½ cană de suc proaspăt de lămâie, ½ cană de ulei de măsline extravirgin, ½ linguriță de oregano uscat, ½ linguriță de sare de mare și piper proaspăt măcinat, după gust.

Păstrăvul nu necesită mult timp pentru gătire. Odată ce carnea acestuia devine opacă și se desface ușor cu o furculiță, înseamnă că este suficient de pătruns. În mod ideal, peștele gătit trebuie să aibă o temperatură internă de 63 de grade Celsius.

Mod de preparare

Începe cu sosul de lămâie grecesc. Într-un castron, combină sucul de lămâie proaspăt stors, uleiul de măsline, oregano, sarea și piperul proaspăt măcinat. Amesteca bine cu ajutorul unui tel pentru a obține o emulsie omogenă. Transferă dressingul într-un borcan mic și depozitează-l în frigider. Înainte de utilizare, agită bine borcanul, deoarece uleiul se poate separa în timpul odihnei. Acest dressing delicios poate fi folosit pentru a împrospăta gustul peștelui, puiului sau cărnii la grătar, sau poate fi adăugat peste legume proaspete sau salate pentru un plus de savoare.

Înainte de a începe prepararea păstrăvului, preîncălzește grătarul la foc mediu-mare. Clătește bine peștele cu apă rece. Șterge-l bine cu prosoape de hârtie. Condimentează atât interiorul, cât și exteriorul peștelui cu sare de mare și piper proaspăt măcinat. Unge exteriorul cu puțin ulei de măsline extra virgin. Așază peștele pe o tavă de grătar special concepută pentru alimente delicate. Gătește peștele timp de 6-7 minute. Întoarce-l și gătește-l pe cealaltă parte timp de alte 6-7 minute. Scoate-l de pe grătar și servește-l cu sos ladolemono.

În momentul servirii, o modalitate bună de a adăuga prospețime și de a contracara orice gust „de pește” sau prea sărat, este să îl stropești cu zeamă de lămâie proaspătă. Dar pentru a amplifica și mai mult aroma, îți recomandăm să îl servești cu sos ladolemono grecesc. Secretul este să torni sosul peste peștele fierbinte imediat ce-l scoți de pe grătar. Fiecare mușcătură va fi mult mai aromată de acest sos delicios! Alte opțiuni de sos care se vor potrivi bine cu acest păstrăv la grătar sunt chermoula, romesco sau pesto de busuioc făcut în casă.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Luminita Anghel a ajuns la capatul puterilor! Isi striga durerea pe internet dupa ce ani de zile a tacut: "𝘔𝘪-𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘧𝘳𝘪𝘤ă 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘰𝘱𝘪𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘣𝘪𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘤. 𝘈𝘮 𝘵𝘳ă𝘪𝘵 𝘶𝘯
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Playtech.ro
Cea mai simplă reţetă de paste. Are 5 ingrediente şi a fost inventată de Jamie Oliver
observatornews.ro
Reacţia poliţistului prins la furat tije pentru WC. Are un salariu de peste 10.000 de lei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Nativii cu mari probleme la job. Riscă să fie dați afară
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Dialog ireal între Gigi Becali și Maricel Păcuraru, patronul Realitatea Plus. „Gigi, fac cum zici tu”. VIDEO
Playtech.ro
Când este următoarea minivacanţă. Angajaţii vor putea sta acasă 4 zile
Dailybusiness.ro
Mezeluri fără vină! Cele mai sănătoase variante, delicioase și fără chimicale periculoase
RomaniaTV
Vestea dată de Smiley și Gina Pistol! E bucurie mare în familia lor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Peste 10.000 de bugetari vor fi concediaţi, anunţul de la Ministerul de Finanţe
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`