Dacă vrem să ne răsfățăm cu un preparat aromat, gustos și rafinat, putem face un păstrăv la cuptor cu legume. Acest deliciu necesită mai mult timp de pregătire, ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, dar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Iată rețeta marilor bucătari pentru un preparat culinar desăvârșit.
Păstrăv la cuptor cu legume
Când vine vorba de preparatele cu pește făcute la cuptor, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi este un păstrăv la cuptor cu legume. Acesta este ideal de servit la mesele festive, la ceas aniversar, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Păstrăvul la cuptor cu legume are o savoare deosebită, este sănătos, aromat, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, îi vom cuceri pe cei de la masă cu un preparat desăvârșit.
Pe lângă deliciosul păstrăv făcut la cuptor cu legume asortate, putem face pentru cei dragi și un escalop de pui cu ciuperci. Această mâncare savuroasă se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Avem nevoie de ingrediente de calitate și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Cum să pregătești un adevărat deliciu la tine în bucătărie
Pentru două porții de păstrăv la cuptor cu legume vom avea nevoie 2 păstrăvi eviscerați, sare, piper, 1 lingură de ulei și jumătate de cană de vin alb. Aceste ingrediente sunt necesare pentru pregătirea păstrăvului. Pentru amestecul de legume vom avea nevoie de 1 lingură de ulei de măsline, 150 g de morcov, 1 ardei roșu, 150 g de mazăre, 100 g de fasole albă, sare și piper după gust.
Mai întâi vom pregăti păstrăvul. Se curăță și se spală foarte bine apoi se pune într-un vas termorezistent și se condimentează cu sare și piper apoi se stropește cu ulei și vin. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se pune peștele la cuptor timp de 30 de minute.
Între timp, punem la încins puțin ulei de măsline într-o tigaie apoi se călesc moscovii curățați și dați prin răzătoarea mare. Se adaugă ardeiul și mazărea și se amestecă foarte bine. Se pun și fasolele din conservă apoi se potrivește gustul legumelor cu sare și piper. Când legumele au căpătat o textură moale și devin aromate, se ia tigaia de pe foc. Când este gata peștele, se scoate din cuptor și se servește cu legumele suculente și gustoase. Cu siguranță acest deliciu din pește îi va încânta pe toți cei de la masă.
Păstrăvul la cuptor cu legume are o savoare aparte, un aspect deosebit și este ideal de servit la mesele festive. Acest preparat rafinat poate fi pregătit acasă, ținând cont de rețeta marilor bucătari pentru a obține un adevărat deliciu. Păstrăvul poate fi făcut și la tigaie și merge de minune cu un sos de usturoi și mămăliguță. Pentru a oferi preparatului un plus de savoare, peștele se face la cuptor, iar dacă adăugăm câteva condimente inedite, la final ne vom răsfăța papilele gustative.