Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru relaxare psihică. Clase de medicamente recomandate de specialiști

Pastile pentru relaxare psihică. Clase de medicamente recomandate de specialiști

11 oct. 2023, 09:30,
în Sanatate

Persoanele care suferă de anxietate apelează la administrarea de pastile pentru relaxare psihică. Însă, trebuie să știți că doar un medic poate prescrie medicamente pentru a ajuta la gestionarea simptomelor stresului și anxietății. Antidepresivele, anxioliticele și alte clase de medicamente pot fi administrate, în funcție de severitatea simptomelor și de istoricul medical al pacientului.

Terapia cognitiv-comportamentală este o formă de terapie care se concentrează pe schimbarea gândurilor negative și a comportamentelor asociate. Un terapeut CBT vă poate ajuta să înțelegeți și să gestionați gândurile și sentimentele legate de stres și oboseală.

Pastile pentru relaxare psihică. Exemple de medicamente eficiente pentru ameliorarea simptomelor

Există diverse pastile și medicamente prescrise de medici pentru a ajuta la relaxarea psihică și gestionarea anxietății. Printre cele mai eficiente se numără benzodiazepine. Acestea sunt medicamente anxiolitice care acționează asupra sistemului nervos central pentru a reduce anxietatea și promova relaxarea. Exemple includ alprazolam (Xanax), diazepam (Valium) și lorazepam (Ativan). Aceste medicamente pot fi dependente și ar trebui luate cu precauție sub supravegherea unui medic.

Anumite antidepresive, cum ar fi sertralina (Zoloft), fluoxetina (Prozac) și escitalopram (Lexapro), sunt folosite și pentru a trata anxietatea. Acestea pot fi luate pe termen lung și pot ajuta la ameliorarea simptomelor anxietății și a stresului cronic.

Medicamentele precum propranolol sunt folosite pentru a reduce simptomele fizice ale anxietății, cum ar fi palpitațiile și tremurul, blocând efectele adrenalinei asupra inimii și a sistemului nervos. Buspironă este un medicament anxiolitic non-benzodiazepinic prescris pentru tratamentul tulburării de anxietate generalizată. Acesta acționează asupra receptorilor serotoninergici și dopaminergici pentru a reduce anxietatea.

Pregabalin și Gabapentin sunt folosite pentru tratamentul anxietății și a tulburărilor de somn, precum și pentru reducerea durerii cronice. Ele acționează prin reducerea excitabilității neuronale. Este important de menționat că toate medicamentele și suplimentele pe care le luați medicului dvs. înainte de a începe orice tratament nou, pentru a evita interacțiunile medicamentoase nedorite.

Ce tehnici te pot ajuta să faci față anxietății. Sfaturi eficiente pentru depășirea perioadelor de oboseală

Practicarea tehnicilor de relaxare, cum ar fi meditația, respirația profundă, yoga și biofeedback-ul, poate ajuta la reducerea stresului și a oboselii. Activitatea fizică regulată poate ajuta la eliberarea de endorfine, care sunt cunoscute ca „hormonii fericirii”. Aceste substanțe chimice naturale pot îmbunătăți starea de spirit și pot reduce stresul.

Asigurați-vă că obțineți suficient somn odihnitor în fiecare noapte. Lipsa somnului poate agrava simptomele stresului și oboselii. O dietă echilibrată și sănătoasă poate oferi organismului nutrienții necesari pentru a face față stresului și oboselii. Evitați consumul excesiv de cofeină și zahăr, deoarece acestea pot agrava anxietatea și pot afecta calitatea somnului.

Învățați să vă gestionați timpul eficient pentru a evita supraaglomerarea și pentru a reduce sentimentele de copleșire. Vorbiți cu prietenii, familia sau un consilier despre sentimentele și gândurile dvs. Uneori, doar vorbind despre problemele dvs. vă poate ajuta să vă simțiți mai bine. Este important să solicitați ajutorul unui profesionist pentru a determina ce abordare este cea mai potrivită pentru situația dvs. și pentru a primi îndrumări specifice și personalizate.

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Cine este românca care a făcut senzație la Britain’s Got Talent. A primit cel mai rapid Golden Buzz
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Te cunosc de undeva, 5 aprilie 2025. Ce pereche a câștigat a opta gală. Cum s-au descurcat concurenții pe scenă
Playtech.ro
Nu scăpăm de lapoviță și ninsoare în România! Cum va fi vremea în următoarele zile, conform ANM
observatornews.ro
Şoferiţă, amendată cu peste 13.000 € pentru că nu a plătit parcarea în 5 minute. Justiția i-a făcut dreptate
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce pune la cale România, alături de Ungaria. Decizie neașteptată în războiul UE-SUA
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Relația secretă dintre frumoasa Elena Udrea și fotbalistul vedetă s-a consumat în Drumul Taberei
Playtech.ro
Domeniile din România în care se caută cei mai mulţi angajaţi. Sectoarele cu şanse mari să îţi găseşti loc de muncă
Dailybusiness.ro
Ficatul gras, pericolul tăcut. Cum să îți cureți ficatul și să îți redobândești sănătatea cu ceaiuri
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
redactia.ro
Decizia radicală luată de Mihaela Tatu după ce a fost concediată de Antena 1 după doar o lună
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
07 aprilie 2025
07 aprilie 2025