Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru greață și vărsături. Iată care sunt cele mai bune antivomitive

Pastile pentru greață și vărsături. Iată care sunt cele mai bune antivomitive

26 mai 2022, 09:27,
în Sanatate

Există numeroase pastile pentru greață și vărsături, dar numai unele pot fi utilizate de toată lumea, chiar și de femeile însărcinate. Iată despre ce substanțe este vorba și ce alte sfaturi ar trebui să urmezi, pentru a ține la distanță aceste simptome supărătoare.

Greața este caracterizată de senzația de rău la stomac, care își face apariția, de regulă, înainte de vomă. Nu este obligatoriu ca senzația de greață să fie urmată de vărsături, reprezentate de acel reflex incontrolabil care expulzează conținutul stomacului prin gură.

Greața și vărsăturile nu sunt boli, ci simptome ale multor afecțiuni, cum sunt toxiinfecția alimentară, răul de mișcare, excesul de mâncare, comoție sau leziuni cerebrale, apendicita și migrene. Acestea pot apărea împreună sau separat, atât la copii, cât și la adulți (în special la femeile însărcinate și la persoanele supuse tratamentelor pentru cancer).

o femeie căreia îi este greață

Greața și vărsăturile nu sunt boli, ci simptome ale multor afecțiuni, cum sunt toxiinfecția alimentară, răul de mișcare, excesul de mâncare, comoție sau leziuni cerebrale, apendicita și migrene.

Pastile pentru greață și vărsături

Greața și vărsăturile pot fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor, dar și a remediilor casnice. De exemplu, pentru greață, este recomandat să consumați doar alimente ușoare, simple și să le evitați pe cele care au arome puternice, sunt pline de grăsimi sau sunt foarte dulci. Mai mult, ar fi bine să beți lichide reci și ceai de ghimbir. După ce ați mâncat, evitați orice activitate.

În ceea ce privește vărsăturile, este indicat să mâncați mai puțin și mai des, să beți o cantitate mare de lichide, dar cu înghițituri mici și să evitați alimentele solide de orice fel, până când se opresc vărsăturile. Nu ezitați să vă odihniți cât mai mult și evitați folosirea medicamentelor, care vă pot deranja stomacul, precum antiinflamatoarele nesteroidiene sau corticosteroizii. În plus, puteți folosi o soluție de rehidratare orală, pentru a înlocui electroliții pierduți.

Greața și vărsăturile pot fi controlate și cu medicamente, eliberate pe bază de prescripție medicală, care pot fi utilizate și în perioada sarcinii. Acestea sunt: prometazina, difenhidramina, trimetobenzamida și ondansetron.

Efectele răului de mișcare pot fi diminuate cu medicamente fără prescripție medicală, de tipul meclizinei și dimenhidrinatului.

un copil căruia îi este greață

Greața și vărsăturile pot fi ameliorate cu ajutorul medicamentelor, dar și a remediilor casnice.

Greața și vărsăturile: Cauze frecvente

Greața este cauzată de dureri intense, produse de vătămări corporale sau de o boală și de existența unei sarcini (de regulă, în primul trimestru). Acest simptom mai apare și ca urmare a răului de mișcare, a stresului emoțional, a indigestiei, a intoxicației alimentare, a virusurilor și a expunerii la toxine chimice. De asemenea, dacă aveți calculi biliari, este posibil să vă confruntați cu greață.

Și vărsăturile pot avea cauze diverse. În cazul copiilor, de vină pot fi infecțiile virale, intoxicațiile alimentare, bolile severe de mișcare, tusea, convulsiile febrile mari sau supraalimentarea. La sugari, vărsăturile persistente pot fi provocate de intestinele blocate. Acestea se blochează din cauza îngroșării musculare anormale, herniei, calculilor biliari sau tumorilor.

La adulți, vărsăturile nu sunt foarte frecvente. Cu toate acestea, ele apar atunci când există o infecție bacteriană sau virală sau când este vorba despre o intoxicație alimentară. Totodată, vărsăturile pot fi o urmare a unor boli, mai ales dacă acestea generează febră mare sau dureri de cap. De exemplu, putem vorbi de afecțiuni cronice ale stomacului (sindromul de colon iritabil, boala Crohn), tulburări de alimentație (bulimie, anorexie) sau de condiții grave (meningita, apendicita, comoția cerebrală, tumoarea pe creier, migrenele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 ianuarie 2025
28 ianuarie 2025