Prima pagină » Stiri si curiozitati » Pastile pentru greață în timpul sarcinii. Ce este recomandat să folosiți
Pastile pentru greață în timpul sarcinii. Ce este recomandat să folosiți

Pastile pentru greață în timpul sarcinii. Ce este recomandat să folosiți

07 apr. 2021, 13:25,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Multe dintre femei ajung să caute pastile pentru greață în timpul sarcinii, deși acest simptom este unul întâlnit la marea majoritate a gravidelor. Stările de rău iți pot cauza depresii ce pot dura și câteva săptămâni. Greața este de cele mai multe ori matinală și este datorată creșterii nivelului de hormoni.

Aceasta este extrem de des întâlnită în primele trei luni, dar apoi se stabilizează. În majoritatea cazurilor nu este necesar un tratament specific.

Pastile pentru greață în timpul sarcinii

Între săptămânile 12 și 16 aceste stări se ameliorează și circa 1 din 5 femei rămân cu această stare de rău pe toată durata sarcinii. Chiar dacă sunt numite grețuri matinale, ele pot apărea pe tot momentul zilei. Un episod poate dura între 1 și 4 ore.

Pentru unele femei aceste episoade sunt mai severe. Atunci cand acestea apar și dispar, devin mai frecvente.

În cazurile în care aceste stări durează de mai mult timp și sunt severe, există și riscul ca bebelușul să nu ia în greutate. Efortul fizic de a voma și stările de rău nu afectează însă faul.

Pentru mame însă, deshidratarea duce la o stare de oboseală și lipsă de energie. Femeile gravide se pot simți inconfortabil din cauza faptului că au gura uscată și pot resimți arsuri stomacale. Nivelul de vitamine esențiale scade, în mod special vitamina B, iar acest lucru poate provoca frecvent probleme.

Ce să mănânci când ai grețuri în timpul sarcinii

Gutuia este extrem de recomandată în timpul sarcinii. La fel de recomandat este să mănânci și biscuiți obișnuiți, în intervale regulate dintre mese. Acest lucru ajuta la ușurarea greții.

În mesele pe care le servești, ar fi la fel de indicat să introduci gustări cum ar fi pâine prăjită și gem (fară unt), sandvișuri, cereale la micul dejun și laptele degresat.

Nu încercați să folosiți pastile decât atunci când vă recomandă medicul. Evitați alimentele condimentate, alimentele grase și produsele lactate.

Specialiștii recomandă să bei lichide, uneori și băuturile carbogazoase pot fi de folos. Caută să mănânci mereu cu înghițituri mici. Atunci când ai stomacul gol, vărsăturile devin mai grave din cauza creșterii arsurilor. Evită călătoriile lungi cu mașina și odihnește-te suficient într-o cameră bine aerisită.

Greața matinală nu poate fi combătută în totalitate. Caută să respecți indicațiile de mai sus, și rezultatele vor fi pe măsură. În cazul în care durerile sunt mari, iar grețurile continuă, adresează-te unui medic pentru a primi pastile pentru greață în timpul sarcinii.

Nu încercați să vă administrați diferite medicamente fară să consulți un doctor specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *