Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru durerile de picioare. Tratament medicamentos și remedii naturiste pentru ameliorarea disconfortului

Pastile pentru durerile de picioare. Tratament medicamentos și remedii naturiste pentru ameliorarea disconfortului

27 iul. 2022, 10:05,
BZI.ro, în Sanatate

Nu știi ce pastile să iei pentru durerile de picioare? Ai nimerit cum nu se poate mai bine! În articolul de astăzi, vei descoperi un tratament medicamentos și câteva remedii naturiste pentru ameliorarea disconfortului.

Durerea de picioare poate apărea de la șold până la călcâi și poate fi constantă sau intermitentă. Aceasta se poate produce subit sau treptat și se manifestă fie într-o zonă localizată (de exemplu, tibia sau genunchiul), fie la nivelul întregului picior.

Cauzele durerii de picioare sunt multiple. Printre acestea se numără: efortul fizic prelungit, traumatismele, lezarea unui nerv, afecțiunile coloanei vertebrale, tromboza venoasă, înaintarea în vârstă, bolile degenerative, bolile cardiovasculare și nu numai.

Iată care este cel mai bun tratament care promite să te scape de durerea de picioare.

un picior de femeie

Durerea de picioare poate apărea de la șold până la călcâi și poate fi constantă sau intermitentă.

Pastile pentru durerile de picioare. Tratament medicamentos recomandat de medici

În funcție de cauza durerilor de picioare, medicii recomandă adesea analgezice sau antiinflamatoare.

Analgezice

Analgezicele trebuie administrate în paralel cu tratamentul prescris de medic pentru afecțiunea de care suferi. Scopul acestor medicamente este de controla durerea și de a preveni recurențele. Analgezicele pot fi indicate de farmacist sau de medic, pentru a ameliora disconfortul.

Antiinflamatoare

Antiinflamatoarele sunt prescrise de medic în cazul în care durerea a fost cauzată de activități sportive. În acest sens, foarte bune sunt acetaminofenul sau medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Dacă durerea și inflamația nu dispare în decurs de 72 de ore, este necesară schimbarea tratamentului.

mai multe pastile galbene în mâna unei persoane

În funcție de cauza durerilor de picioare, medicii recomandă adesea analgezice sau antiinflamatoare.

Tratament naturist pentru durerile de picioare

Remediile naturiste sunt extrem de eficiente când vine vorba de durerile de picioare. Foarte bune sunt leacurile realizate din păpădie, fie sub formă de decoct, fie sub formă de frunze proaspete (în salate). Nici cireșele nu sunt de ignorat.

De asemenea, utile sunt și remediile din floarea-soarelui (infuzie, macerat), ulei esențial de kumquat sau infuzia din frunzele uscate, infuzie de rozmarin ori loțiuni sau unguente pe bază de arnică.

Puțini oameni știu că remediul pe bază de iod este extraordinar de bun pentru durerile de picioare. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 50 de mililitri de iod, cu o linguriță de sare de mare și cu o linguriță de miere. Pune mixul pe o fașă de bumbac, după care aplic-o, ca o compresă fixată pe picior cu celofan. Lasă compresa să acționeze pe tot parcursul nopții, după care clătește piciorul.

două flori de păpădie

Remediile naturiste sunt extrem de eficiente când vine vorba de durerile de picioare.

Metode de prevenție a durerilor de picioare

Poți ține la distanță durerile de picioare, respectând câteva sfaturi simple. De pildă, este foarte important să ai un stil de viață sănătos, care să includă măcar 30 de minute de mișcare moderată de cinci ori pe săptămână, menținerea la un nivel normal a greutății corporale și adoptarea unui regim alimentar echilibrat.

Pentru a menaja picioarele, poți purta ciorapi medicinali, mai ales dacă suferi de insuficiență venoasă cronică sau de vene varicoase. Aceștia ajută circulația sângelui în picioare și te scapă de durere.

Mai mult, ține cont că doar purtând încălțăminte comodă poți preveni durerile, în special dacă petreci foarte multe ore în picoare.

Nu în ultimul rând, ai grijă de igiena picioarelor, mai ales dacă suferi de diabet. Astfel, vei preveni infecțiile și vei avea picioare sănătoase și frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *