Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru dureri menstruale. Cum să faci față simptomelor neplăcute în această perioadă a lunii

Pastile pentru dureri menstruale. Cum să faci față simptomelor neplăcute în această perioadă a lunii

11 sept. 2023, 15:14,
în Sanatate

Femeile care suferă de dureri în timpul ciclului sunt în căutarea de pastile pentru dureri menstruale. Conform specialiștilor este foarte important să folosești analgezice înainte ca durerea să devină insuportabilă.

Este important să nu uitați despre interacțiunile medicamentoase. Este posibil ca unele medicamente să nu fie compatibile între ele sau să reducă eficacitatea contracepției hormonale. Asigurați-vă că îi spuneți medicului dumneavoastră ce medicamente, vitamine, suplimente și plante medicinale administrați, astfel încât să puteți evita efectele secundare.

Pastile pentru dureri menstruale. Lista de preparate

Perioada de menstruație poate fi extrem de dureroasă. Pentru cineva durerile din partea inferioară a abdomenului sunt tolerabile, pentru alții chiar și cele mai mici senzații dureroase aduc un disconfort sever. Nu tolerați durerea. Analgezicele moderne nu sunt dăunătoare, ci ameliorează eficient simptomele neplăcute.

Intensitatea durerii din timpul menstruației poate varia. Dacă aceasta este suportabilă, este mai bine să vă abțineți de la administrarea de analgezice. Relaxarea, somnul, odihna și băuturile calde vor ajuta să faceți față simptomelor neplăcute.

Durerile și spasmele mai intense și prelungite trebuie ameliorate administrând preparate speciale. Pastilele pentru durerile din timpul menstruației trebuie alese împreună cu medicul ginecolog. Multe femei își găsesc medicamentul prin propria experiență și testând mai multe. Însă, această abordare nu este tocmai potrivită.

Printre cele mai bune pastile se numără ibuprofen, baralgin M, spasmalgon, pentalgin, motrin, nurofen express lady, dexalgin, oxythene și nimesil. Aceste medicamente sunt printre cele mai eficiente. Însă, trebuie să știți că astăzi lista medicamentelor care ameliorează durerea în timpul menstruației este diversă și în continuă expansiune.

Cum poți calma durerea fără să administrezi medicamente?

Este important să știți că durerea severă din timpul zilelor critice este un motiv serios pentru a vă adresa după ajutor la un specialist. Este normal să luați analgezice, dar acestea doar atenuează simptomele, fără a afecta cauza senzațiilor dureroase. Durerile menstruale pot fi cauzate de boli care necesită un tratament specific și prescrierea unor medicamente mai grave.

Așa cum bine știm, menstruația este un proces natural pentru corpul unei femei. În această perioadă, este mai important ca niciodată să vă concentrați toată atenția asupra dumneavoastră și asupra senzațiilor interioare, să vă arătați mai multă grijă și iubire față de propriul corp.

Este mai bine să nu efectuați exerciții fizice intense. Antrenamentele epuizante în timpul menstruației nu pot decât să dăuneze, sporind senzațiile dureroase din abdomen. Însă, nu este tocmai indicat să renunțați complet la sport. Exercițiile calme de yoga, de stretching și chiar mersul pe jos vor avea un efect pozitiv nu doar asupra stării fizice, ci și asupra celei psihologice.

Cum să relaxezi mușchii uterului și să calmezi spasmele. Metode experimentate în timp

Durerile menstruale pot fi ameliorate în mod eficient aplicând o sticlă obișnuită de apă caldă. Căldura suplimentară în zona uterului relaxează mușchii, înlătură senzațiile neplăcute și spasmele. Însă, această metodă de calmare a durerilor are și unele contraindicații. În timpul menstruației abundente, este mai bine să nu încălziți abdomenul inferior, astfel este mai bine să nu optați pentru a face băi fierbinți.

Un somn sănătos de cel puțin 8 ore pe zi va ajuta la reducerea intensității durerii în abdomenul inferior, la restabilirea forței, energiei și rezistenței. Un somn regulat și adecvat poate ameliora intensitatea durerii și reduce nivelul de stres.

Băuturile calde, în special ceaiurile din plante, sunt la fel de bune precum și pastilele pentru dureri menstruale. Infuziile de valeriană, frunze de sfeclă și mentă nu sunt doar băuturi analgezice, ci și calmante. Înainte de a folosi infuzii din plante, asigurați-vă că nu sunteți alergică la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *