Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru circulația sângelui la picioare. Care sunt cele mai bune medicamente pentru o circulație deficitară

Pastile pentru circulația sângelui la picioare. Care sunt cele mai bune medicamente pentru o circulație deficitară

10 apr. 2023, 13:03,
B, , h, , în Sanatate

Ești în căutarea unor pastile pentru circulația sângelui la picioare? Ei bine, descoperă în acest articol care sunt cele mai bune medicamente pentru o circulație deficitară.

Sistemul circulator se ocupă de transportul sângelui în tot organismul. Mulțumită bătăilor inimii, sângele este încărcat cu oxigen și numeroși nutrienți, după care este pompat către țesuturi. În cazul în care circulația sângelui întâmpină mici probleme, acest lucru poate să genereze diferite afecțiuni, mai mult sau mai puțin grave. Persoana cu o astfel de circulație se poate confrunta cu unghii fragile, păr care cade, disfuncții erectile și nu numai. În timp, problemele de circulație netratate pot duce la complicații amenințătoare de viață.

Printre simptomele care anunță o circulație deficitară, se numără: senzație de amorțeală în mâini și picioare, extremități reci, unghii care se rup ușor, păr care cade, digestie lentă, oboseală și răceli frecvente.

Pastile pentru circulația sângelui în picioare. Ce să iei pentru a-ți regla circulația?

De medicamentele privind îmbunătățirea sistemului circulator se ocupă medicul de specialitate. Acesta este singurul care îți poate recomanda un tratament adecvat, în funcție de problema pe care o ai.

În schimb, poți utiliza vitamine pentru circulația sanguină, pe care le poți cumpăra de la farmacie, fără să ai nevoie de prescripție medicală. Foarte bună este niacina, o vitamină din grupa de vitamine B, fiind una dintre formele vitaminei B3, esențială pentru om. Se pare că aceasta favorizează circulația sângelui și crește saturația de oxigen, lucru care contribuie la îmbunătățirea funcțiilor sistemului cardiovascular. De asemenea, această vitamină este extraordinară pentru scăderea nivelului de colesterol rău din organism, prevenind, în același timp, apariția aterosclerozei.

Util persoanelor care se confruntă cu o circulație deficitară este și magneziul, care ajută la funcționarea corectă a sistemului circulator. Acesta contribuie la diminuarea amorțelii și a crampelor membrelor și stimulează concentrarea.

Deloc de neglijat este și acidul folic. Specialiștii sunt de părere că acesta susține formarea globulelor roșii din sânge, fapt ce crește fluxul circulației sangvine. De asemenea, medicii recomandă administrarea de vitamina C, vitamina K și vitamina E.

Alimente pentru îmbunătățirea circulației sângelui la picioare

Dacă te confrunți cu mâini și picioare reci, poți fi sigur că de vină este circulația deficitară. Tocmai de aceea este bine să ai o dietă bine pusă la punct, care să îți ofere nutrienții esențiali pentru un sistem circulator extrem de bun.

Astfel că, înainte să iei vitamine sau alte pastile pentru a regla circulația, nu ezita să introduci în dieta ta următoarele alimente bogate în vitamine și minerale: carne, pește, alune, semințe de floarea-soarelui, cereale, sfeclă, produse lactate, citrice, kiwi, mango, fructe de pădure și legume crucifere (broccoli, conopida, hrean, varză). Foarte bune sunt spanacul, varza kale, legumele cu frunze verzi, avocado, germenii de grâu, uleiul de măsline, piperul cayenne, ceapa, rodia, scorțișoara, usturoiul și turmericul.

Alimentația echilibrată nu este suficientă pentru îmbunătățirea sistemului circulator. De luat în calcul sunt și exercițiile de stretching, care contribuie la detensionarea musculară (yoga și pilates) și la reducerea stresului și a anxietății. Alte tipuri de exerciţii de stretching sau mobilitate, precum rotirea umerilor, șoldurilor sau gleznelor, cresc fluxul de sânge din zonele respective.

Pentru persoanele care nu se pot undui, și mersul pe jos este folositor. Acesta reprezintă un mod natural de a efectua exerciții, fiind o activitate cu un impact redus, care contribuie la creșterea ritmului cardiac și, implicit, la îmbunătățirea circulației sanguine la picioare și în tot corpul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024