Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru articulații și oase: Cauze, simptome și tratament 

Pastile pentru articulații și oase: Cauze, simptome și tratament 

07 ian. 2022, 14:20,
BZI.ro, în Sanatate

Durerile de la nivelul mușchilor, articulațiilor și a oaselor sunt comune și pot afecta pe orice, dar mai ales la persoanele înaintate în vârstă. Articulațiile sunt zonele în care oasele se unesc, iar când afecțiunile nu sunt tratate la timp pot duce la dureri care nu se ameliorează cu pastile pentru articulații și oase. 

Reumatologia este o sub specialitate a medicinei interne care abordează tulburările sistemului musculo-scheletal, artrita, bolile inflamatorii și bolile autoimune sistemice. Tratează boli reumatice, cronice, iar terapiile sunt în continuă schimbare și îmbunătățire.

Tratamentul este unul adaptat nevoilor și simptomelor pe care pacienții le au, fie că este vorba de tratament chirurgical, fizioterapie, kinetoterapie sau pastile pentru articulații și oase. 

persoana care se tine cu mainile de genunchi, se evidentiaza incheietura genunchiului

Suplimente alimentare destinate ameliorării durerilor osoase și de articulatii sunt analgezicele si antiinflamatoarele capsule sau sub forma de gel

Pastile pentru articulații și oase: Boli pe care le pot ține sub control 

Artroza este o afecțiune a articulației care poate varia în funcție de severitate, de la durere ușoară la durere severă. În mod obișnuit, începe cu afectarea cartilajului și poate duce la articulații rigide și imobile. Mulți oameni suferăi de artroză, bărbați și femei, oameni în vârstă și chiar copii. Cel mai frecvent, această afecțiune afectează genunchii, șoldurile, coloana vertebrală și mâinile.

Printre cele mai comune cauze ale durerilor de articulații se numără osteoporoza, osteoartrita, guta și tendinita, însă exista și alți factori de risc ca, de exemplu, traumatismele, entorsele sau afecțiunile ligamentelor și tendoanelor.

persoane care isi compara mainile

Artroza este o afecțiune a articulației care poate varia în funcție de severitate, de la durere ușoară la durere severă

Osteoporoza este o boală scheletică, caracterizată prin fragilitate osoasă și risc crescut de producere a fracturilor. Oasele devin fragile și favorizează căderea sau chiar aplecatul, sau, de cele mai multe ori, efortul de tuse poate provoca o fractură. Este considerată de către specialiști „epidemia tăcută” care beneficiază de metode simple de diagnostic și schemă de tratament. 

Guta este o formă de artrită cauzată de excesul de acid uric din sange și se caracterizează prin durere bruscă, severă cu umflaturi. Frecvent, primul atac apare noaptea, se instalează o durere insuportabilă care se intensifică. În cateva ore articulația devine fierbinte, rosie-violacee și foarte dureroasă.

Simptomele unei slăbiri a articulațiilor și oaselor sunt date de dureri articulare și rigiditate, care se pot agrava după somn sau imobilizarea articulației pentru o vreme. Limitează mișcarea articulațiilor și flexibilitatea, articulațiile afectate nu se pot mișca cu toată libertatea. Cauzează dureri cronice și dizabilități severe și pot afecta activitățile zilnice normale, cum ar fi mersul pe jos sau urcatul scărilor. 

persoana care isi arata degetele

Printre cele mai comune cauze ale durerilor de articulații se numără osteoporoza

Remedii pentru articulații și oase care dor 

Durerile pot deveni greu de suportat, iar de cele mai multe ori, pastilele pentru articulații și oase nu ameliorează sau calmează zona inflamată. Exercițiul fizic regulat sau terapia fizică cu exerciții de întărire pot fi un factor care ajută la reducerea durerii și stresului asupra zonei afectate de subțierea cartilajului. 

Suplimente alimentare destinate ameliorării durerilor osoase și de articulatii sunt analgezicele si antiinflamatoarele capsule sau sub forma de gel. În același timp, băile fierbinți, masajul de relaxare, și odihna contribuie lasănătatea generală a întregului organism. În cazul durerilor de articulații și oase se recomandă vizita la medicul de specialitate pentru a stabili cu exactitate cauzele ce au provocat afecțiune, dar și schema de tratament corespunzătoare pentru simptomele prezentate. Tratamentele balneare, băi de sare și nămol, terapiile complementare cu ultrasunete, laser sau raze infraroșii, sau pastile pentru articulații osoase. 

persoana care tine mainile in zone ale corpului, evidentiaza durerea

Durerile de la nivelul mușchilor, articulațiilor și a oaselor sunt comune și pot afecta pe orice, dar mai ales la persoanele înaintate în vârstă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *