Prima pagină » Sanatate » Pastile pentru alergie. Cum să ameliorezi manifestările patologiei

Pastile pentru alergie. Cum să ameliorezi manifestările patologiei

09 ian. 2023, 10:00,
în Sanatate

Dintre numeroasele pastile pentru alergii, se pot distinge două categorii principale. Acestea sunt antihistaminicele, cele care elimină însăși cauza reacției, precum și medicamentele simptomatice. Cele din urmă ajută la ameliorarea consecințelor manifestărilor.

Simptomele de alergie se pot manifesta nu doar prin afectarea sistemului respirator. Boala poate afecta pielea, sistemul cardiovascular, tractul gastrointestinal și mușchii netezi. Medicamentele care opresc atacurile alergice sunt histaminolitice, adică tipurile de medicamente care inhibă eliberarea histaminei în diferite moduri. Pastilele trebuie administrare în cazul în care apar simptome precum strănutul frecvent, uneori continuu. Durere neplăcută în ochi, lacrimare crescută. Respirație șuierătoare, tuse, durere în gât și semne de sufocare. De asemenea, medicamentele trebuie administrate atunci când curge nasul fără simptome de răceală sau apar bubițe pe corp.

Pastile pentru alergie. Cum acționează antihistaminicele?

Antihistaminicele sunt în principal blocante ale receptorilor. Tipul 1 sunt eficiente pentru tratamentul și prevenirea alergiilor cu reacție la ochi, piele, organe respiratorii. Cele de tip 2 sunt blocante pentru practica gastroenterologică.

Există mai multe generații de antihistaminice. Alegerea medicamentelor depinde de tipul de reacție și de manifestările concomitente. Numirea oricărui remediu pentru alergii, precum și înlocuirea ulterioară în caz de dependență, se face numai de către medicul curant. Autotratamentul poate duce la complicații nedorite. De asemenea, autotratamentul în caz de alergii nu este foarte recomandat.

În plus față de antihistaminice, în tratamentul bolii sunt utilizați glucocorticosteroizi și stabilizatori ai membranei mastocitare. Acestea sunt medicamente pentru alergii care ajută la eliminarea umflăturilor mucoasei din bronhii, previn contracția mușchilor netezi.

Antihistaminicele au întotdeauna efecte farmacologice concomitente, care la rândul lor sunt exploatate cu succes pentru tratamentul altor boli. De exemplu, efectul sedativ ușor inerent a multor antihistaminice este apreciat în tratamentul altor boli, precum parkinsonismul sau insomnia. De asemenea, comprimatele antialergice pot avea un efect antiemetic, sporesc eficacitatea anestezicelor, a unor tipuri de analgezice.

Medicamente simptomatice pentru alergii. Cum să ameliorezi simptomele provocate de afecțiune

Pastilele care luptă împotriva bolii în sine, nu sunt întotdeauna suficiente pentru a elimina toate manifestările de disconfort în timpul unei exacerbări a procesului imunopatologic. Rolul medicamentelor este de a elimina reacțiile care însoțesc alergiile. Printre acestea se numără mâncărimea, secreții nazale, conjunctivite, complicații bronho-pulmonare. Este important ca în timpul manifestării alergiei să nu folosiți scrub de corp.

Pentru reacțiile cutanate, se folosesc mai des preparate externe din diferite grupe, corticosteroizii sunt adesea utilizați sub formă de unguente, inhalații nazale. Formele comprimate sunt oarecum mai puțin solicitate, deoarece nu reduc sarcina asupra organismului de a lua medicamente patogenetice. În funcție de grup, antihistaminicele pot fi luate de la 7 până la 1 an. Însă trebuie să știți că o dată cu utilizarea prelungită, este posibil un efect toxic asupra organismului, până la dezvoltarea reacțiilor alergice la antihistaminice.

Simptomele alergiei pot fi ameliorate folosind remedii naturale. Astfel, clătiți bine cu apă caldă zona de contact cu alergenul, indiferent dacă reacția a avut loc pe nas, gură sau piele. Este important să evitați contactul suplimentar cu alergenul.

Nu în toate situațiile simptomele pot fi ameliorate cu pastile pentru alergie. Spre exemplu, dacă s-a dezvoltat o reacție alergică din cauza unei mușcături de insectă aplicați o compresă rece sau gheață pe zona afectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`