Prima pagină » Sanatate » Pastile întrerupere sarcină – preț. Cât de scumpe sunt astfel de medicamente?

Pastile întrerupere sarcină – preț. Cât de scumpe sunt astfel de medicamente?

31 oct. 2022, 15:00, 1 ,
în Sanatate

Medicina modernă oferă multe tipuri de pastile pentru întrerupere de sarcină la un preț accesibil, ceea ce face posibilă evitarea unor situații nedorite. În ciuda acestui fapt, sarcinile nedorite sunt încă destul de frecvente, deoarece niciun contraceptiv nu oferă protecție 100%. În plus, nu toți oamenii folosesc metode contraceptive.

Din acest motiv, serviciile de ginecologie și obstetrică sunt în continuare solicitate pentru servicii de avort. În acest caz, există, de asemenea, o serie de metode, inclusiv aspirația în vid, avortul chirurgical și avortul medical. În același timp, metodele invazive sunt însoțite de un risc ridicat de afectare a organelor interne și de complicații ulterioare ale sistemului reproductiv al femeii.

femeie care tine in mana mai multe blistere de pastile

În prezent, farmacia oferă mai multe opțiuni de medicamente destinate să întrerupă sarcina într-un stadiu incipient

Pastile întrerupere sarcină – preț. Cât de eficiente sunt acestea

În ceea ce privește metodele medicale de întrerupere a sarcinii, acestea sunt în mare parte eficiente într-un stadiu incipient, mai puțin decât procedurile invazive. Cu toate acestea, această opțiune este considerată mai blândă și evită traumatizarea mecanică a organelor sistemului reproducător și evită o serie de complicații.

Dar chiar și în cazul avortului medical ar trebui să consultați un medic care va ajuta la selectarea medicamentului, va scrie o rețetă și va ajuta în toate etapele, de la primirea medicamentului și până la recuperarea ulterioară. Această opțiune este recomandată pentru primele săptămâni de sarcină, fiind și o opțiune suficient de ieftină.

femeie care tine in mana un test pentru sarcina pozitiv

În ceea ce privește medicamentele care sunt folosite tocmai pentru a întrerupe sarcina într-un stadiu incipient, cele mai eficiente sunt medicamentele care aparțin grupului de antigestageni

În prezent, farmacia oferă mai multe opțiuni de medicamente destinate să întrerupă sarcina într-un stadiu incipient. Unul dintre medicamentele populare care pot fi achiziționate în farmacii fără prescripție medicală este „Postinor”. Cu toate acestea, nu este chiar corect să îl numim un medicament de avort cu drepturi depline. Mecanismul de acțiune al acestui medicament se concentrează pe prevenirea concepției după sexul neprotejat. Astfel, eficacitatea „Postinor” este ridicată numai dacă femeia o ia în cel mult 24 de ore după actul sexual.

Ce pastile sunt recomandate de medic? Cum acestea acționează

În ceea ce privește medicamentele care sunt folosite tocmai pentru a întrerupe sarcina într-un stadiu incipient, cele mai eficiente sunt medicamentele care aparțin grupului de antigestageni. În acest caz, două medicamente merită să fie evidențiate.

Mifepristona este un anti-gestagen steroidian sintetic. Principiul său de acțiune constă în blocarea progesteronului la nivelul receptorilor gestageni, precum și în creșterea funcției contractile a miometrului uterin.

femeie care tine in mana un test pentru sarcina pozitiv

În plus, sensibilitatea miometrului la prostaglandine este crescută după administrarea acestui medicament

În plus, sensibilitatea miometrului la prostaglandine este crescută după administrarea acestui medicament. O singură doză de Mifepristonă are ca efect inhibarea dezvoltării stratului nutritiv al fătului și necroza oului fetal. În același timp, contractilitatea crescută a uterului duce la sângerări asemănătoare menstruației, ceea ce duce la expulzarea fătului. Este important să înțelegeți că perioada în care este posibil avortul medical cu acest medicament nu depășește 42 de zile de la concepție.

Misoprostol este un anti-gestagen, ci un analog sintetic al prostaglandinei E1 și este utilizat în combinație cu medicamentul menționat mai sus. Utilizarea sa poate crește eficacitatea Mifepristonei în cazul în care este necesar un avort precoce.

Esența combinației dintre cele două pastile pentru întrerupere sarcină care au un preț este de a întrerupe implantarea oului fertilizat în cavitatea uterină. Dar chiar dacă concepția a avut deja loc, administrarea acestor medicamente determină detașarea inelului fetal, ceea ce duce la o întrerupere indusă a sarcinii. Însă, înainte de a achiziționa aceste medicamente este bine să ceriți sfatul unui medic specialist.

femeie care tine in mana un test pentru sarcina pozitiv

Dar chiar și în cazul avortului medical ar trebui să consultați un medic care va ajuta la selectarea medicamentului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *