Prima pagină » Sanatate » Pastile candidă doză unică. Medicamente folosite pentru tratarea afecțiunii

Pastile candidă doză unică. Medicamente folosite pentru tratarea afecțiunii

28 nov. 2022, 16:00,
în Sanatate

Multe femei care suferă de boli ginecologice sunt în căutare de pastile pentru candidă doză unică. Candidoza vaginală este o boală fungică a organelor genitale, cauzată de o ciupercă din genul Candida. Apare mai des la femei, dar poate apărea și la bărbați. Se caracterizează prin simptome de inflamație în zona vaginală și a labiilor și prin prezența unei secreții specifice, asemănătoare unui cheag și a unui miros neplăcut.

Candida necesită un tratament profesional, fără de care afecțiunea se va croniciza și se poate complica. Terapia este efectuată de un ginecolog care utilizează agenți sistemici și topici. Diagnosticul este pus de un ginecolog. Pe lângă clarificarea plângerilor, prezența factorilor de risc și examinarea vizuală, se efectuează întotdeauna teste de laborator. Acestea determină prezența ciupercilor Candida, cantitatea și sensibilitatea acestora la diferite medicamente și permit prescrierea unui tratament mai precis. Dacă este necesar, pot fi prescrise și metode instrumentale, cum ar fi ultrasunetele.

femeie care se tine de zona intima din cauza candidei

Pe lângă pastile pentru candida doză unică, femeile folosesc diverse unguente și creme pentru a se vindeca

Pastile candida doză unică. Cum pot fi trate aftele?

Există multe remedii diferite pentru tratamentul candidei. Alegerea medicamentelor se face pe bază individuală. Medicul se ghidează după simptome, date de examinare, vârsta pacientului, comorbidități și alți factori. Pentru tratament se pot folosi medicamente sistemice și remedii locale.

Dintre numărul extins de pastile pentru afte, există 2 medicamente care sunt folosite cel mai des. Fluconazol este eficient pentru tratamentul candidei. Este considerat un medicament foarte eficient, dar are multe efecte secundare și o serie de contraindicații. Tratamentul nu necesită, de obicei, doze mari de medicament, astfel încât acesta este utilizat în mod activ în absența restricțiilor.

femeie care se tine de zona intima din cauza candidei

Metodele populare ar trebui utilizate numai după consultarea unui medic

Ketoconazol se utilizează analogii medicamentului, în special Mycosoral. Se referă la agenți antifungici cu spectru larg de acțiune. Destul de eficient, dar are, de asemenea, multe efecte secundare, nu este utilizat la femeile însărcinate.

Flucostat cu anti-fungicid triazol cu substanța activă fluconazol. Mecanismul de acțiune este același, dar există mai puține efecte secundare. Odată cu utilizarea frecventă, sensibilitatea ciupercilor la acesta este redusă. Comprimatele trebuie luate strict în conformitate cu regimul prescris de medicul dumneavoastră. Chiar dacă simptomele infecției dispar rapid, recepția trebuie continuată timp de numărul de zile recomandat.

Cât de eficiente sunt supozitoarele? Cele mai eficiente unguente

Metodele populare ar trebui utilizate numai după consultarea unui medic, deoarece multe dintre ele perturbă și mai mult echilibrul microflorei din vagin sau pot provoca o reacție alergică. Supozitoarele vaginale pentru afte sunt cea mai frecventă formă de tratament pentru această boală. Principalele avantaje ale acestor medicamente sunt acțiune locală în nidul leziunii.

femeie care se tine de zona intima din cauza candidei

Dintre numărul extins de pastile pentru afte, există 2 medicamente care sunt folosite cel mai des

Cele mai des prescrise supozitoare sunt cele care conțin Clotrimazol sau Ketoconazol. Ingredientele active ucid ciupercile din genul Candida, ceea ce înseamnă că luptă direct împotriva cauzei bolii. În plus, supozitoarele au un efect antiinflamator, îmbunătățind semnificativ starea femeii.

Pe lângă pastile pentru candida doză unică, femeile folosesc diverse unguente și creme pentru a se vindeca. De asemenea, unguentele sunt utilizate pentru tratarea aftoasă, în general acestea conținând aceiași agenți antifungici activi. Avantajele sunt aceleași cu cele ale supozitoarelor. Folosite în principal pentru tratarea organelor genitale externe, acestea pot fi prescrise în combinație cu supozitoarele. Deși sunt sigure, acestea nu trebuie folosite singure.

femeie care tine un cartonas cu o fata trista in dreptul zonei intime

Candida necesită un tratament profesional, fără de care afecțiunea se va croniciza și se poate complica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *