Prima pagină » Actualitate » Pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de Merck a fost autorizată în SUA! Este recomandat pentru formele uşoare ale bolii
Pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de Merck a fost autorizată în SUA! Este recomandat pentru formele uşoare ale bolii

Pastila împotriva COVID-19 dezvoltată de Merck a fost autorizată în SUA! Este recomandat pentru formele uşoare ale bolii

24 dec. 2021, 11:35,
BZI.ro, în Actualitate

Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de grupul farmaceutic Merck, care se adresează adulţilor din grupele de mare risc, a fost autorizată în regim de urgenţă de Agenţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA), la o zi după autorizarea unei pilule similare care a fost concepută de compania Pfizer, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Aprobarea acordată astăzi aduce pe piaţă un nou tratament împotriva COVID-19, sub forma unei pastile care este administrată pe cale orală”, a declarat o reprezentantă a FDA, Patrizia Cavazzoni.

Potrivit Reuters, pastila grupului Merck, Molnupiravir, dezvoltată în parteneriat cu Ridgeback Biotherapeutics, a redus spitalizările şi decesele cu aproximativ 30% într-un studiu clinic realizat pe voluntari din grupe de mare risc şi aflaţi în faze incipiente ale maladiei COVID-19.

FDA a autorizat acest medicament oral pentru tratarea formelor uşoare până la moderate de COVID-19 la adulţi care prezintă un risc sporit de a dezvolta forme severe şi pentru care tratamentele alternative nu sunt accesibile sau nu sunt adecvate din punct de vedere clinic.

Guvernul american a încheiat un contract pentru a cumpăra 5 milioane de cutii de Molnupiravir.

Medicamentul nu este autorizat pentru pacienţi cu vârste mai mici de 18 ani, întrucât substanţa lui activă ar putea afecta creşterea oaselor şi a cartilajelor, a precizat FDA într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *