Prima pagină » Culinar » Paste umplute cu spanac, ricotta și sos bechamel. Un capriciu culinar cremos și delicat
Paste umplute cu spanac, ricotta și sos bechamel. Un capriciu culinar cremos și delicat

Paste umplute cu spanac, ricotta și sos bechamel. Un capriciu culinar cremos și delicat

16 ian. 2024, 15:32,
în Culinar

Vă prezentăm o rețetă italiană de paste umplute și coapte care sunt potrivite a fi servite în orice moment al anului, și cu orice ocazie. Precum este valabil în cazul tuturor mâncărurilor italiene, și pentru această rețetă este important să folosești ingrediente de înaltă calitate pentru cele mai bune rezultate.

Paste umplute cu spanac, ricotta și sos bechamel

Dacă este posibil, folosește frunze mai mari și mai închise la culoare de spanac matur în loc de spanacul tânăr și fraged. Cel matur este mult mai aromat și își păstrează textura mai bine atunci când este gătit, în loc să se dezintegreze și să devină lipicios. Ricotta de înaltă calitate este, de asemenea, esențială. Dacă ai acces doar la mărci de supermarket cu consistență apoasă și nisipoasă, încearcă să-ți faci propria ricotta, căci este mai ușor decât crezi. Se pot folosi fie foi de paste proaspete, fie tuburi de paste cannelloni uscate (fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj), ambele dau rezultate excelente.

Raportul de spanac este mult mai mare în versiunea autentică italiană. Multe adaptări conțin în mare parte ricotta, și presară foarte puțin spanac, în timp ce rețeta originală presupune adăugarea de spanac din belșug, în bucăți mari, și mai puțină ricotta. Opțional, puteți turna un polonic de sos de roșii simplu pe fundul vasului de copt deasupra polonicul de sos bechamel, și încă unul peste cannelloni înainte de a-i acoperi cu restul de sos bechamel.

Veți avea nevoie de 450 de grame de frunze de spanac, 200 de grame de ricotta proaspătă, 1 ou mare, bătut ușor, 180 de grame de Parmigiano-Reggiano ras fin, sare de mare fină, după gust, puțină nucșoară proaspăt rasă, 8 foi de paste proaspete (10 x 12 centimetri) sau 8 tuburi uscate de cannelloni, 2 căni de sos bechamel, făcut acasă sau cumpărat, 1 lingură de unt moale, plus încă una pentru vasul de copt.

Prepararea cu foi de paste sau tuburi de cannoli

Preîncălzește cuptorul la aproximativ 220 de grade Celsius și așază un grătar în centrul cuptorului. Unge un vas de copt de mărime medie cu unt. Spală spanacul, eliminând tulpinile. Fără a scurge spanacul, transferă-l într-un vas mare și gătește-l la foc mediu, amestecând frecvent, până când se înmoaie, cam 10 minute. Scurge bine într-o strecurătoare fină, apăsând pe spanacul gătit cu partea de jos a unei linguri de lemn pentru a stoarce cât mai multă apă posibil. Toacă fin spanacul gătit și transferă-l într-un bol mediu. Amestecă ricotta, oul, 1/2 cană de Parmigiano-Reggiano ras, sare și nucșoară. Amestecă bine pentru a combina ingredientele.

Dacă folosești foi de paste proaspete, fierbe-le timp de 1 minut în apă sărată, scurge-le și înmoaie-le imediat în apă rece. Lasă-le apoi în apă rece câteva minute, iar după aceea scoate-le și lasă-le să se usuce pe un prosop curat de bucătărie sau pe o un fund de lemn. Pune o lingură din umplutură pe marginea foii și ruleaz-o în lungime pentru a modela un cannoli. Repetă cu restul foilor de paste.

Dacă folosești tuburi uscate de cannoli, fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj, scurge-le și înmoaie-le în apă rece. Scurge-le bine. Umple fiecare tub în mod uniform cu amestecul de spanac și brânză folosind o linguriță mică. Toarnă un polonic de sos bechamel uniform pe fundul vasului de copt și așază cannelloni umpluți într-un singur strat în vasul de copt. Acoperă-i uniform cu restul de sos bechamel și presară deasupra restul de 1/4 cană de Parmigiano-Reggiano ras. Distribuie bucățele mici de unt deasupra. Coace preparatul până când pastele umplute devin aurii, cam 15-20 de minute. Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l să se odihnească pentru 5 minute înainte de a-l servi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *